Νέες κυκλοφορίες εκδόσεις Βακχικόν: Ι. Διαμαντοπούλου, Ντ. Πετράκης, Κ. Γραμματικόπουλος

Νέες κυκλοφορίες εκδόσεις Βακχικόν: Ι. Διαμαντοπούλου, Ντ. Πετράκης, Κ. Γραμματικόπουλος

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Βακχικόν:

Στρατός ξυπόλητων λέξεων

Ιωάννα Διαμαντοπούλου
Είδος: Ελληνική Ποίηση
Εξώφυλλο: Φωτογραφία του Rkit
Σελίδες: 38
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2018
ISBN: 978-618-5286-45-3

 

Για ενδεχόμενη απολογία:
Αγαπώ τα δέντρα
κι ας ψηλώνουν σκόπιμα.
Καθένα μού κρύβει ένα κομμάτι ουρανού,
καθένα με καρφώνει στο παρόν.

Ή

Έσφαξα το παρελθόν,
γέμισε η αυλή με αίματα
και ασήμαντες λεπτομέρειες.
Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει.

**

Η Ιωάννα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Τοσίτσειο Αρσάκειο και στη συνέχεια σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αποφοιτώντας έφυγε για τη Γερμανία όπου και εργάζεται σαν Μαθηματικός στο Πολυτεχνείο της Heilbronn.

Αγαπώντας το θέατρο, έλαβε πολλάκις μέρος σε σεμινάρια όπως στο Πειραματικό του Τριβιζά. Πραγματοποίησε επίσης σπουδές ξένων γλωσσών στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Αρσάκειο και στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Παραμύθι στερνό και παράλογο για απογευματινές ώρες (εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος), Άστεγη Μέρα (εκδόσεις Μελάνι).

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ζει εδώ και χρόνια στη Heilbronn της Γερμανίας.

 

Μιλούκα

Ντίνος Πετράκης

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία
Εξώφυλλο: Πίνακας της Janice Hunter
Σελίδες: 172
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2018
ISBN: 978-618-5286-42-9

Στο κοντινό μέλλον, οι κάτοικοι μιας χώρας έχουν εκλέξει ολοκληρωτική κυβέρνηση. Ο Βασίλης ζει σε μια μεγαλούπολη αυτής της χώρας και εργάζεται σε εταιρεία. Χωρισμένος, με ένα παιδί που σπουδάζει, μένει μόνος του. Ψυχαναγκαστικός, απόμακρος, εγκλωβισμένος σ’ ένα μικρόκοσμο που ο ίδιος δημιούργησε. Η ζωή του κυλάει πάνω στη σταθερή επανάληψη της καθημερινότητάς του: δουλειά, σπίτι, τηλεόραση, ύπνος.

Ένα συνηθισμένο βράδυ στο σπίτι, η απορία του στην ανάλυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, μεγαλώνει την ελάχιστη προϋπάρχουσα ρωγμή στη σκέψη του και τον οδηγεί σε μια συντριπτική απολογιστική νύχτα, η οποία κορυφώνεται με την έξοδό του την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εκεί, κάποια κοινά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του με αυτά ενός διαβόητου τρομοκράτη, τον καθιστούν διωκόμενο από τους άντρες μιας περίπολου. Όμως τα μέλη μιας τρομοκρατικής ομάδας, έχοντας πιστέψει ότι είναι όντως ο τρομοκράτης, τον φυγαδεύουν. Τις επόμενες μέρες συνεχίζουν στη φαινομενικά φυσιολογική καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν ξανά.

Έντρομος και διαλυμένος, προσπαθεί να ξαναγυρίσει στη δική του καθημερινότητα, χωρίς επιτυχία. «Γλιστράει» προς το ρόλο που του έδωσαν κι επιδιώκει τη συνάντηση με τα μέλη της ομάδας, τα οποία σχεδιάζουν ένα χτύπημα…

**

Ο Ντίνος Πετράκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα, όπου σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων για ένα χρόνο στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και για περισσότερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Από το 1998 ζει στο Ρέθυμνο. Εκεί, μετά από μερικά χρόνια εργασίας, κατάλαβε ότι δεν θα σταδιοδρομούσε στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων.

Το 2004 κυκλοφόρησε μαζί με δύο φίλους την ποιητική συλλογή Από την Κερπινή ως την Ταϊβάν. Δέκα χρόνια μετά, έκδωσε την πρώτη νουβέλα που έγραψε, με τίτλο Θερινό ηλιοστάσιο. Και τα δύο αυτά βιβλία ήταν ιδιωτικές εκδόσεις.

Το 2015, στον πανελλήνιο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος με θέμα την αλληλεγγύη, το διήγημά του «Ένα καινούριο σπίτι» επιλέχθηκε για τη συλλογική έκδοση Έλα στη θέση μου (εκδόσεις Ταξιδευτής).

 

Ζήτω ο άνθρωπος

Κώστας Γραμματικόπουλος
Είδος: Ελληνικό Θέατρο
Εξώφυλλο: Artwork του Στράτου Προύσαλη
Σελίδες: 58
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2018
ISBN: 978-618-5286-47-7

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Ο Θεός είναι μία απάντηση χοντροκομμένη, μία έλλειψη λεπτότητας για μας που σκεπτόμαστε. Ουσιαστικά, δεν είναι παρά μια απαγόρευση. Θα μπορούσα να πω, πως είναι μία άτεχνη απαγόρευση. Είναι σαν να μας λένε να μη σκεφτόμαστε καθόλου!
ΧΡΙΣΤΟΣ Επτά είναι τα θαύματα του κόσμου. Βλέπω, Ακούω, Αγγίζω, Γεύομαι, Αισθάνομαι, Γελάω και Αγαπώ!
ΧΕΝΤΡΙΞ Και επτά είναι οι δυστυχίες του κόσμου. Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν αγγίζω, δεν γεύομαι, δεν αισθάνομαι, δεν γελάω και δεν αγαπώ!
ΧΡΙΣΤΟΣ Ζωή είναι ο δρόμος προς την αθανασία! Ανάσταση είναι η δοκιμασία της λογικής!
ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ Τότε ο θάνατος είναι ο καλύτερός μας φίλος!

Το θεατρικό έργο Ζήτω ο άνθρωπος πραγματεύεται όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Το δίκαιο και το άδικο, το σκοτάδι και το φως, το Θείο και την Πίστη, την αγάπη και τον έρωτα, τη μουσική και τη δημιουργία, αλλά και τον ξεπεσμό της ανθρωπότητας και της Ελλάδας. Ένας λίβελος, αλλά και ένας ύμνος για τον άνθρωπο, μέσα από τη σύγκρουση και τη σύνθεση των απόψεων, από τις τέσσερις αυτές ιστορικές προσωπικότητες που τόσο αγαπά ο συγγραφέας.

**

Ο Κώστας Γραμματικόπουλος γεννήθηκε το 1962 και ζει στη Νίκαια. Το 2012, συνέγραψε το θεατρικό έργο Το τελικό λάθος με τον Χρήστο Βογιατζή, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική του συλλογή Νεκρό φιλί, από τις εκδόσεις Βακχικόν. Στις ίδιες εκδόσεις δημοσιεύθηκε η νουβέλα του Οι απόκληροι (2017).