Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Πρώτη Εντύπωση

του Chip Kidd
«Η πρώτη εντύπωση καθορίζει το πώς βλέπεις τον κόσμο και το πώς
βλέπει ο κόσμος εσένα».
Ο καταξιωμένος γραφίστας Chip Kidd μας ξεναγεί στον κόσμο του ντιζάιν και αναλύει τη διαφορά ανάμεσα στο περίπλοκο και στο ξεκάθαρο, στο εντυπωσιακό και στο παράλογο. Από το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Χαρούκι Μουρακάμι και την αφίσα μιας ταινίας με τη Νικόλ Κίντμαν μέχρι τις συσκευασίες των παιχνιδιών Μπάτμαν της δεκαετίας του ’60, ο Kidd αποκαλύπτει τα κρυμμένα μυστικά πίσω από τις σχεδιαστικές επιλογές με μια ισχυρή δόση χιούμορ, κριτικής και αυθεντίας.
Η Πρώτη εντύπωση είναι μια ιστορία αγάπης για το ντιζάιν! Κάθε εικόνα που έχει επιλέξει ο Kidd αποδεικνύει ότι η πρώτη εντύπωση έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Κι ας μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί: «Μην κρίνεις από την εμφάνιση».
Μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο εδώ:
Πρώτη εντύπωση
Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

To Μυστηριόμετρο

Χρησιμοποιώντας το πανέξυπνο και αξιόπιστο Μυστηριόμετρο για να κρίνει αντικείμενα καθημερινής χρήσης και συνηθισμένες εμπειρίες, ο Chip Kidd αποκωδικοποιεί το καλό, το κακό, το άσχημο και το εξαιρετικό με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το ντιζάιν, σύμφωνα με τον συγγραφέα, κυμαίνεται μεταξύ σαφήνειας και μυστηρίου. Κάποια σχέδια απαιτούν σαφήνεια, κάποια άλλα μυστήριο – τις περισσότερες φορές χρειάζεται λίγο κι απ’ τα δύο.
Είτε θέλεις να κερδίσεις την πρώτη εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά, σε ένα ραντεβού με υποψήφιους πελάτες, είτε απλώς να καταλάβεις καλύτερα την ποπ κουλτούρα, το ντιζάιν και τη Νέα Υόρκη, ο Chip Kidd κρατάει το κλειδί. Ζούμε στην εποχή της εικόνας. και το μυαλό μας αντιδρά αμέσως σε ό,τι βλέπει. Αυτό που στ’ αλήθεια έχει σημασία δεν είναι αυτό που κρίνουμε, αλλά πώς το κρίνουμε. Με ευφυΐα; Με ενσυναίσθηση; Με συμπόνια;

Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Ο συγγραφέας

Ο Chip Kidd είναι γραφίστας και συγγραφέας. Ζει στη Νέα Υόρκη. Ως σχεδιαστής εξωφύλλων για τον εκδοτικό κολοσσό Alfred A. Knopf, έχει συνεργαστεί από το 1986 με φημισμένους συγγραφείς όπως οι Χαρούκι Μουρακάμι, Ορχάν Παμούκ, Όλιβερ Σακς, Ντόνα Ταρτ, Ντέιβιντ Σεντάρις και εκατοντάδες άλλοι.
Έχει βραβευτεί με το National Design Award for Communication από το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Σχεδίου Κούπερ-Χιούιτ του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν – ύψιστη τιμή για έναν γραφίστα.
Η ομιλία του στο TED το 2012, με τίτλο «Το να σχεδιάζεις βιβλία δεν είναι για γέλια. Καλά, μπορεί και να είναι», έχει ξεπεράσει τις 1.600.000 προβολές.
Μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter: @chipkidd
Και στο Facebook

Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση

Σχετικά με τα TED Books

Τα TED Books είναι μικρά βιβλία για μεγάλες ιδέες. Είναι σύντομα ώστε να διαβάζονται μονορούφι, αλλά αρκετά μεγάλα για να εμβαθύνουν σε κάποιο θέμα. Το ευρύ φάσμα τους καλύπτει τα πάντα, από την αρχιτεκτονική μέχρι τις επιχειρήσεις, από τα διαστημικά ταξίδια μέχρι την αγάπη, και είναι τέλεια για όποιον έχει φιλοπερίεργο νου και τρέφει μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.
Κάθε βιβλίο TED συνοδεύεται από μια σχετική ομιλία TED, διαθέσιμη στο TED.com. Τα βιβλία συνεχίζουν από το σημείο όπου σταματούν οι ομιλίες. Μία ομιλία δεκαοχτώ λεπτών μπορεί να φυτέψει ένα σπόρο ή να εξάψει τη φαντασία, αλλά πολλές ομιλίες δημιουργούν μια ανάγκη να φτάσουμε πιο βαθιά, να μάθουμε περισσότερα, να διηγηθούμε μια μεγαλύτερη ιστορία. Τα TED Books ικανοποιούν αυτή την ανάγκη.
ΤΕD Books: Μικρά βιβλία, μεγάλες ιδέες
www.keybooks.gr/tedbooks
Αριθμός Σελίδων: 144
Διαστάσεις: 12 Χ 17,8
Τιμή: 11,00
ISBN: 978-618-5265-05-2
Διεύθυνση: Ακαδημίας 69, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 211 40 98 047 – 6932 079 542 – 6948 067 792
Νέο TED Book: Πρώτη Εντύπωση