Ο Δημήτρης Σωτάκης σε Παρίσι και Κωνσταντινούπολη

Ο Δημήτρης Σωτάκης σε Παρίσι και Κωνσταντινούπολη

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ στα γαλλικά και στα τουρκικά, ο Δημήτρης Σωτάκης θα βρίσκεται από τις 7-10 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ως επίσημος προσκεκλημένος στο Istanbul Tanpinar Edebiyat Festival όπου θα λάβει μέρος σε τρεις εκδηλώσεις.

 

Στις 11 Μαΐου θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Maison de la Grèce (9 Rue Mesnil, 75116 Paris).

 

Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί στα γαλλικά και στα τουρκικά, μετά Το θαύμα της αναπνοής που έχει μεταφραστεί συνολικά σε εφτά γλώσσες.

 

Ο Δημήτρης Σωτάκης σε Παρίσι και Κωνσταντινούπολη

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Ελληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα

ISBN: 978-960-04-4545-9,  Νοέμβριος 2015

 

O Ροβήρος Άνθρωπος, συντάκτης του φοιτητικού περιοδικού Νέξους, πλησιάζει τα σαράντα. Η ζωή του είναι ήσυχη και ανιαρή. Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού το πλοίο στο οποίο επιβαίνει βουλιάζει. Ο Ροβήρος είναι ο μοναδικός επιζών. Ναυαγός, βρίσκει καταφύγιο σε ένα ερημονήσι. Εκεί, έπειτα από πολλή σκέψη, ήρεμος πλέον και χωρίς το άγχος της καθημερινότητας, σκέφτεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον του: να διεισδύσει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει ένα σούπερ μάρκετ, να κερδίσει φήμη και χρήμα, επιδιώκοντας να ανέβει στα ψηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνίας, όπως πάντα ονειρευόταν.

Ένα μυθιστόρημα για τη φλογερή επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου να εκπληρώσει τα όνειρά του και να ζήσει τη ζωή που πάντα επιθυμούσε. Ο ήρωας, μέσα από καταστάσεις ακραίες, κωμικές και ενίοτε σουρεαλιστικές, πασχίζει να σταθεί όρθιος και να βγει νικητής σε μια άνιση μάχη με την πραγματικότητα. 

 

Ο Δημήτρης Σωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει εκδώσει 8 μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων. Το βιβλίο του Ο Άνθρωπος Καλαμπόκι (2007) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ, καθώς και για το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω. Το Θαύμα της Αναπνοής (2009) τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature,   ενώ ήταν υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας την επόμενη χρονιά, επίσης μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, κινεζικά και τουρκικά. Από τις εκδόσεις Κέδρος, έχουν ακόμα κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του Ο Θάνατος των Ανθρώπων (2012) και Η Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον (2014). Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015.