Ο "Κέρινος Θίασος" της Ζωής Μακρονάσιου στο Καφέ 4 Εποχές

Ο “Κέρινος Θίασος” της Ζωής Μακρονάσιου στο Καφέ 4 Εποχές

Οι Εκδόσεις Πηγή, και η συγγραφέας Ζωή Μακρονάσιου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο “Κέρινος Θίασος”, στο Καφέ 4 Εποχές (Βόλος) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Ο Κέρινος Θίασος αποτελεί περισσότερο μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης. Στη διαδρομή αυτής της αναζήτησης, λοιπόν, πορεύονται ψυχές εκτεθειμένες, έκθετες, έκφυλες, φαύλες που σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες αντί για ελπίδες.
(απόσπασμα από το οπισθόφυλλο)

Από το οπισθόφυλλο

Ο Κέρινος Θίασος αποτελεί περισσότερο μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης. Στη διαδρομή αυτής της αναζήτησης, λοιπόν, πορεύονται ψυχές εκτεθειμένες, έκθετες, έκφυλες, φαύλες που σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες αντί για ελπίδες. Σε μια αέναη πάλη τελικά η ζωή ανθίζει ακόμα και πάνω στην πέτρα, για να διαδηλώσει περίτρανα τη συνεχή διεκδίκηση της χαράς, την άρνηση σε κάθε μορφή παραίτησης ή ψευδαίσθησης: «Πέτρα, κι εγώ πάνω σου ανθίζω, χώμα, νερό, ήλιος, όλα εσύ».

Κι αν τελικά αυτό που εκτίθεται είναι η ζωή στην καταμέτρησή της, το συναίσθημα σε κάθε εκδοχή του είναι αυτό που κυριαρχεί και επικρατεί, συμπαρασύροντας γλυκά και μεθυστικά τον αναγνώστη στα δικά του μονοπάτια.

 

Η συγγραφέας

Η Ζωή Μακρονάσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο της Μαγνησίας. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, από όπου αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα”. Στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο της Ιταλίας έκανε μεταπτυχιακό πάνω στη Σχολική Ψυχολογία, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό “Άριστα με Διάκριση”. Έχει παρακολουθήσει, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, Σεμινάρια Αυτόματης και Δημιουργικής Γραφής, μέρος των οποίων έχει ενσαρκώσει στην εκπαιδευτική πράξη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ειδική Παιδαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κιθάρα και πιάνο, κάνει ορειβασία και pilates. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Η Ιταλία αποτελεί πάντα τον αγαπημένο της ταξιδιωτικό προορισμό!