Πάνος Μυρμιγγίδης: «Μικροφίλμ» κριτική Λυδίας Ψαραδέλλη

,

Πάνος Μυρμιγγίδης: «Μικροφίλμ» κριτική Λυδίας Ψαραδέλλη

Ο Πάνος Μυρμιγγίδης στο βιβλίο του «Μικροφίλμ» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό Οργανισμό Α.Α.Λιβάνη, χειρίζεται τις μικρές ιστορίες του με την ευαισθησία της ποιητικής του ψυχής. Με ευαισθησία και λυρισμό επηρεάζει τον αναγνώστη του, τού δημιουργεί συναισθήματα με μυρωδιές του παρελθόντος, συναυλίες της ζωής και διδάγματα του χτες που ορίζουν το παρόν και στρώνουν ένα καλύτερο δρόμο για το μέλλον.

Μικρές αφηγήσεις που ασκούν ισχυρή δύναμη στους αναγνώστες, πλάθουν εικόνες και μεταβάλλουν διαθέσεις. Καλογραμμένες ιστορίες με ρομαντισμό και ευαισθησία, αυτή που μόνο ένας ποιητής μπορεί να χειριστεί και να μεταφέρει στο κοινό του.

Καλοδουλεμένο υλικό, φροντισμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, με δυνατές περιγραφές όπου μυρωδιές, γεύσεις και μελωδίες ξεπηδούν διαμορφώνοντας διαθέσεις και χαράσσοντας νέους δρόμους.

Οι περισσότερες ιστορίες κλείνουν με μια καταλυτική πρόταση, όπου η ουσία όλης της ιστορίας υποκλίνεται στον αναγνώστη.

Μηνύματα του συγγραφέα περνάνε στον αναγνώστη όχι μόνο μέσα από τις προσεγμένες περιγραφές αλλά και από προτάσεις που είναι ιδιαίτερα φροντισμένες και από μόνες τους ισχυροποιούν τα λόγια του: «Η ζωή καμιά φορά είναι ένας άδικος αναστεναγμός», «Μακάρι το αύριο να γίνει και αυτό ένα όμορφο παρελθόν».

Η ζωή είναι όμορφη και ο αναγνώστης το συνειδητοποιεί μέσα από τις ιστορίες του «Μικροφίλμ» που εξιστορεί ο Πάνος Μυρμιγγίδης.

«Ήταν σαν ταινία», εκφρασμένη με λέξεις.