Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Μια εβδομάδα γεμάτη παρουσιάσεις αγαπημένων συγγραφέων αλλά και εκδηλώσεις για τους φίλους του βιβλίου, θα πραγματοποιηθούν 8-14 Μαΐου 2017 στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24.

«Γυμνιστές στο δρόμο. Τέσσερα βιβλία αποκαλύπτονται» | 8 Μαΐου 2017 18:00

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Οι συγγραφείς Βαγγέλης Σωτήρης με το βιβλίο του Πορτοκαλί Φάκελος των εκδόσεων Λέμβος, ο Αλέξανδρος Κεφαλάς με το βιβλίο του Νυχτερινός διαβάτης των εκδόσεων Λέμβος, η Τζούλια Γκανάσου με το βιβλίο της Γονυπετείς των εκδόσεων Γκοβόστη και ο Χρήστος Δασκαλάκης με το βιβλίο του Χιλιόμετρα των εκδόσεων Στοχαστής, έρχονται στον ΙΑΝΟ για την πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση με τίτλο «Γυμνιστές στο δρόμο. Τέσσερα βιβλία αποκαλύπτονται».

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς και τα βιβλία τους:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ | «Πορτοκαλί Φάκελος»

Ο Βαγγέλης Σωτήρης γεννήθηκε στο Παρίσι το 1988 και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων ενώ έχει εκδώσει και μία προσωπική τον Πορτοκαλί Φάκελο.

«Πορτοκαλί Φάκελος»

«Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη ψάχνει τη συνέχεια του αγαπημένου του βιβλίου κι ένας υπάλληλος διασκεδάζει ντυμένος δράκος. Ένας αναρχικός μελετά την επαγγελματική του αποκατάσταση κι ένα φάντασμα καθηλωμένο στη Σταδίου αναζητά κάποιο νόημα. Δεκαπέντε αυτόνομες ιστορίες μέσα στον ίδιο φάκελο. Παράδοξες αφηγήσεις σε απροσδόκητους άξονες. Σ’ αυτές τις σελίδες το συνδετικό στοιχείο είναι το χρώμα πορτοκαλί. Ενδιάμεσο και υβριδικό, άλλοτε λυτρωτικό και άλλοτε καταδικαστικό, αυτό το χρώμα βρίσκει την αρμονία του μέσα από τη σύγκρουση. Οι κεντρικοί χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με την πολύπλευρη πραγματικότητα, τους κοινωνικούς ρόλους και τις επιθυμίες τους. Ο ρεαλισμός συμπληρώνει τα κενά της φαντασίας και η φαντασία τα κενά του ρεαλισμού σε μια αέναη λούπα».

ΑΞΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ | «Νυχτερινός διαβάτης»

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1977. Είναι Ιστορικός Τέχνης απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου της Ελλάδας και ασχολείται με τη διδασκαλία της Ιστορίας της Τέχνης. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 2007 από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Έχει γράψει ιστορικό & σύγχρονο μυθιστόρημα, διηγήματα ενώ από τις εκδόσεις Οδός Πανός κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή ΑΠΟΛΙΣ. Δεν του αρέσουν οι ταμπέλες “μυθιστοριογράφος”, “διηγηματογράφος”, “ποιητής”, το λογοτέχνης τα καλύπτει όλα. Η τελευταία του συλλογή διηγημάτων με τίτλο Νυχτερινός Διαβάτης εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις Λέμβος.

«Νυχτερινός διαβάτης»

«Δέκα αφηγήσεις με φόντο το σύγχρονο αστικό τοπίο. Οι ήρωες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ζουν και πορεύονται μέσα σε απρόσωπες μεγαλουπόλεις προσπαθώντας να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους σε πείσμα του σαρωτικού και πολλές φορές αδυσώπητου παρόντος. Η απώλεια, ο πόνος, η μοναξιά, η υποκρισία, ο έρωτας και η φιλία, αλήθειες αιώνιες και πάντα επίκαιρες ξεπηδούν μέσα από κάθε ιστορία δίνοντας μας ένα ζωντανό μωσαϊκό χαρακτήρων πότε με σατυρική διάθεση κι άλλοτε με κριτική αλλά πάντα με τη γραφίδα βυθισμένη στο μελάνι του κοινωνικού ρεαλισμού.»

ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΚΑΝΑΣΟΥ | «Γονυπετείς»

Η Τζούλια Γκανάσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Παν/μιο της Σορβόννης και στο Παν/μιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π. Βιοπορίζεται από την πληροφορική. Διηγήματα και άρθρα της για τη λογοτεχνία δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Σε μαύρα πλήκτρα» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2006 – αποσπάσματα συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση του Παν/μίου του Εδιμβούργου «Παγκοσμιουπόλεις»). «Ομφάλιος λώρος» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2011 – συμμετοχή στα: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Dasein, 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας, 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών της Γλασκώβης). «Ως το τέλος» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2013 – υποψήφιο για το «Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013» του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα» & για το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014»).

«Γονυπετείς»

«Μια γυναίκα στα τέσσερα ξεκινάει μια ανάβαση για να υλοποιήσει μια ικεσία, ένα τάμα.

Δεν είναι η μόνη.

Και δεν βρίσκεται στον δρόμο για τους συνήθεις λόγους.

Δεν βγήκε καν στον πηγαιμό για τους λόγους που δηλώνει, τουλάχιστον στην αρχή.

Όσα θυμάται, όσα βιώνει στην πορεία και όσα ομολογεί αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα».

«Γονυπετείς» είναι οι άνθρωποι που εξαντλούν όλες τις επιλογές.

«Γονυπετείς» είναι οι θνητοί που υπερασπίζονται με πάθος μια πίστη.

«Γονυπετείς» είναι όσοι οραματίζονται πως το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό.

«Γονυπετείς» είναι αυτοί που συνεχίζουν να παλεύουν παρά τις δυσκολίες, πέρα από τις αντιξοότητες, ενάντια στις δυνάμεις της φθοράς, της μοναξιάς και της ανέχειας.

«Γονυπετείς» είμαστε εμείς όταν πορευόμαστε εκ νέου προς την αρχή μας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | «Χιλιόμετρα»

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Θεωρία της Μουσικής και Ορθο­φωνία στο Ελληνικό Ωδείο, Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στη Δημιουργική Γραφή/Ποίηση στο Open College Οf The Arts του Λονδίνου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώ ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από τα­ξίδια και σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Για πληροφορίες σχετικά με τον συγγραφέα και το έργο του, επισκεφτείτε την προσωπι­κή του ιστοσελίδα www.christosdaskalakis.com

«Χιλιόμετρα»

«Ο Χρήστος Δασκαλάκης στη δεύτερη ποιητική του συλ¬λογή με τίτλο Χιλιόμετρα ακολουθεί ξανά – σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια – την προσωπική του διαδρομή στο γκρίζο. Μια διαδρομή που μοιάζει μονόδρομος και οδηγεί πάντα στον ίδιο προορισμό: στην ανάδυση του βαθύτερου είναι, στην αναμόχλευση όλων εκείνων των δυνάμεων που συνθέτουν το βαθύτερο εγώ. Το Εγώ, όμως, πάντα σε σχέση με το Εσύ. Γιατί οι στίχοι του είναι ένας ανοιχτός διάλογος με τον άλλον, τον άλλον μας εαυτό, τον άλλον έρωτα. Με χαμη¬λή ταχύτητα, σε γκρίζο φόντο, η ποιητική γραφή του μοιάζει να φυλακίζει της στιγμής το μεγαλείο, του έρωτα το ιδανι¬κό, την έρημο της μοναξιάς, της σκέψης τα φτερουγίσματα. Σε μια «γνωστή, μόνη πόλη και ξένη» με όχημα τους στίχους του Δασκαλάκη και ψάχνοντας για τον χαμένο παράδεισο, το κοντέρ γράφει χιλιόμετρα γεμάτα διαψεύσεις και αυταπάτες, χιλιόμετρα γεμάτα παιδική αθωότητα και ανάσες ζωής.»

 

 

Η Λένα Μαντά υπογράφει το νέο της βιβλίο στον ΙΑΝΟ! | 11 Μαΐου 2017 18:00

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Με αφορμή την κυκλοφορία τού νέου της βιβλίου Γράμμα από χρυσό των εκδόσεων Ψυχογιός, η Λένα Μαντά θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του ΙΑΝΟΥ και θα υπογράφει αντίτυπα ανήμερα της κυκλοφορίας του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σ’ αγαπώ… Μια τόση δα φράση, χαραγμένη σ’ ένα γράμμα… από ατόφιο χρυσάφι. Ένα κόσμημα που δημιουργήθηκε από έρωτα και προκάλεσε τη μοίρα τριών γυναικών. Η προγιαγιά Σμαράγδα, η κόρη της Χρυσαφένια και η εγγονή Σμαράγδα. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Δύο οικογένειες που δεν έπρεπε ποτέ να συναντηθούν. Ένας έρωτας που πέρασε από γενιά σε γενιά. Η Φένια, απόγονος και κληρονόμος, ανακαλύπτει τα μυστικά και τα λάθη που κατέστρεψαν και τη δική της ζωή. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη του 1910 μέχρι την Ελλάδα του 2016. Παντού και πάντα παρόν το γράμμα…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ το μυθιστόρημά της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κυκλοφορεί στα αλβανικά, στα ιταλικά και στα ισπανικά, ενώ σύντομα θα εκδοθεί και στα αγγλικά. Το ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορεί στα αλβανικά, ενώ το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και την Ελλάδα, έχει μεταφραστεί στα κινεζικά και στα βουλγαρικά. Τέλος, το ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ έχει κυκλοφορήσει στα αλβανικά. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δεκατρία μυθιστορήματά της, καθώς και δύο συλλογές διηγημάτων.

 

Μία βραδιά για τον Λέοναρντ Κοέν | 11 Μαΐου 2017 20:30

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Με αφορμή το βιβλίο Η Μουσική του Ξένου των εκδόσεων ΙΑΝΟS σε μετάφραση Λίνας Νικολακοπούλου, ο ΙΑΝΟS παρουσιάζει μία βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν. Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου θα έρθουμε σε πιο βαθειά επικοινωνία με την προσωπικότητα του μεγάλου τραγουδιστή, ενώ παράλληλα θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του.

Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Λέοναρντ Κοέν , «Η μουσική του ξένου»

Επιλογή από ποιήματα και τραγούδια

Μεταγραφή: Λίνα Νικολακοπούλου

Συνεργάστηκε η Δάφνη Αλεξανδρή

Το βιβλίο συγκεντρώνει ποιήματα και τραγούδια από την πορεία του μέσα στο χρόνο. Αυστηρός στην τέχνη της ποιήσεως και του τραγουδιού, ο Λέοναρντ Κοέν καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Προσωπικές σχέσεις, τοπία, η Ύδρα, ο δρόμος προς τη Λάρισα, ένα ελληνικό στρώμα, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, το Παρίσι, το Λονδίνο, ο Χίτλερ, το Ισραήλ, το Μανχάταν, η Τσιγγάνα και άλλοι τόποι και άλλες φωνές, προσθέτουν στην μυθολογία του. Μοναδικός στον τρόπο που καταγράφει την προσωπική του κατάσταση και ζωή, μας κάνει να αναπνέουμε τα λόγια ενός σοφού, που μας είναι απαραίτητα για την πορεία μας μέσα στον κόσμο.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ

«Η Μουσική του Ξένου συγκεντρώνει, επιτέλους, τα λόγια ενός Καναδού καλλιτέχνη που είναι ο,τιδήποτε άλλο από ένας ξένος για τόσους πολλούς από μας για τόσο καιρό…. Ο Κοέν έχει υφάνει μια αλυσίδα λέξεων που μας ενώνει…». – Calgary Herald

«Η Μουσική του Ξένου είναι μια ογκώδης καταστροφή του φανταστικού ταξιδιού του ποιητή μέσα από την ομορφιά, μέσα από τον τρόμο, μέσα από τις ακρότητες του έρωτα και της απελπισίας … Ο Κοέν είναι πάντα ένας ποιητής των άκρων : εκεί είναι που ζει, στα άκρα τους».- Toronto Star

«Η Μουσική του Ξένου είναι η καταγραφή των ανταποκρίσεων του Κοέν από το μέτωπο, μια ανεκτίμητη καταγραφή μιας λαμπρής φωνής. Ακόμα καίει ». – Ottawa Citizen¨

Η Μουσική του Ξένου. Επιλογή από Ποιήματα και Τραγούδια γιορτάζει την καταπληκτική καριέρα του Λέοναρντ Κοέν, που αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, σαν ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς, μουσικούς και τολμηρότερους τραγουδοποιούς του καιρού μας.

Η Μουσική του Ξένου συγκεντρώνει για πρώτη φορά μια περιεκτική επιλογή των στίχων των τραγουδιών και της ποίησης Κοέν, μαζί με κάποια ποιήματα που δεν έχουν δημοσιευτεί πρωτύτερα. Αυτή η έκδοση ορόσημο καταδεικνύει το εύρος και το βάθος της δουλειάς του Κοέν, αποκαλύπτοντας ένα ασυνήθιστο λεκτικό δώρο που μιλάει με σπάνια καθαρότητα, πάθος και διαχρονικότητα.

Λέοναρντ Κοέν

21 Σεπτεμβρίου 1934 – 10 Νοεμβρίου 2016

“Με βαθιά θλίψη ενημερώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης, Leonard Cohen απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές της μουσικής. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της».”

Με αυτό το λιτό μήνυμα, από την επίσημη σελίδα του στο Facebook , δημοσιοποιήθηκε ο θάνατος του μεγάλου Καναδού λογοτέχνη, συνθέτη και τραγουδιστή Λέοναρντ Κοέν, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Νοεμβρίου 2016, στα 82 χρόνια του.

Δύο βιβλία του, μεταφρασμένα στα ελληνικά, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις IANOS, στη σειρά IANOS ο Μελωδός. «Το βιβλίο του πόθου», σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου, περιλαμβάνει σχέδια του ίδιου. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποιητική συλλογή, εμπλουτισμένη με χιουμοριστικά και προκλητικά σκίτσα του συγγραφέα. Το βιβλίο περιέχει όλα τα στοιχεία της καλλιτεχνικής γλώσσας του Λέοναρντ Κοέν, που του προσέφερε διεθνή αναγνώριση.

Και «Η μουσική του ξένου. Επιλογή από ποιήματα και τραγούδια», σε μεταγραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, στο οποίο καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Επίσης, από στη σειρά Μικρός ΙΑΝΟS κυκλοφορεί και το βιβλίο του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη «Τροβαδούροι». Ένα βιβλίο με κείμενα για τον Κοέν και τον Ντύλαν, για τον Βαν Μόρισον και τον Νηλ Γιάνγκ, τον Τζον Λένον και τον Τζόνι Κας, που είναι πάντα παρόντες με τις μελωδίες τους, με το ήθος τους, με τον τρόπο ζωής τους.

 

 

Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο cafe του ΙΑΝΟΥ | Αμάντα Μιχαλοπούλου | 10 Μαΐου 2017 20:30

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: magazine@ianos.gr .

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: MENTA 88

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού Ρεύματα και τη συλλογή διηγημάτων Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη (1994). Το πρώτο της μυθιστόρημα, Γιάντες, απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω (1996). Στην αμερικανική μετάφραση του βιβλίου της Θα ήθελα απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008). To Θα ήθελα πήρε επίσης το βραβείο Liberis Liber των ανεξάρτητων καταλανικών εκδοτικών οίκων και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Best Book in Translation του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ. Για το βιβλίο της Λαμπερή μέρα απέσπασε το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

Η γυναίκα του Θεού, 2014
Η γυναίκα του Θεού (ePUB), 2014
Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη, 2014
Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη (ePUB), 2014
Λαμπερή μέρα, 2012
Λαμπερή μέρα (ePUB), 2012
Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη και η εξαφάνιση των ξωτικών, 2011
Ελληνικά εγκλήματα 4 (ePUB), 2011
Ελληνικά εγκλήματα 4, 2011
Πώς να κρυφτείς, 2010
Πώς να κρυφτείς (ePUB), 2010
Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη και τα μπισκότα της αγάπης, 2009
Ελληνικά εγκλήματα 2, 2008
Η Χήνα, 2008
Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη, 2007
Πριγκίπισσα Σαύρα, 2007
Το ερωτικό των τεσσάρων, 2006
Θα ήθελα, 2005
Όσες φορές αντέξεις, 2005
Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη, 2003
Παλιόκαιρος, 2001
Γιάντες, 1996

 

Λίγα λόγια για τις Συναντήσεις με Συγγραφείς

Στις «ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» που φιλοξενούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους. Μαζί σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: magazine@ianos.gr και όλες μεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

 

Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ | Jens Lapidus | 8 Μαΐου 2017 20:30

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων “Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ”, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο ΙΑΝΟS φιλοξενούν τον Σουηδό συγγραφέα Jens Lapidus, σε μία βραδιά γνωριμίας με το κοινό με αφορμή το βιβλίο του Στοκχόλμη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς.

Γνωρίστε τον σουηδό συγγραφέα που ξεχωρίζει ανάμεσα στους ευρωπαίους συγγραφείς θρίλερ και σίγουρα έχει πολλά να μας δώσει στο μέλλον.

Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα παράξενο ζευγάρι νέων ανθρώπων: ο αποφυλακισμένος πρώην γκάνγκστερ Τέντι Μάκσουμιτς και η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος Έμελι Γιάνσον μπλέκονται σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να σβήσουν το παρελθόν τους και να εγκαταλείψουν τον παλιό τους εαυτό.

Όλα ξεκινούν όταν ένας σεκιουριτάς καταφθάνει σε ένα σπίτι σ’ ένα από τα νησιά στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ύστερα από την ενεργοποίηση του συναγερμού. Αυτό που βρίσκει μπροστά του όμως δεν είναι μια συνηθισμένη διάρρηξη, αλλά ένα πτώμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος νεαρός βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος, και συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τον φόνο. Η Έμελι αναλαμβάνει κρυφά την υπεράσπισή του, παρά την αποδοκιμασία του εργοδότη της. Ποιο είναι όμως το θύμα του φόνου; Και γιατί όλα τα ίχνη οδηγούν στον Ματς Εμάνουελσον, τον άνδρα που είχε κάποτε απαγάγει ο Τέντι; Καθώς η Έμελι αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ο Τέντι υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, ενώ την ίδια ώρα ο ανιψιός του, ο Νίκολα, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε κι εκείνος. Σύντομα, οι τρεις τους είναι μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα έχει φρικτές συνέπειες για όλους…

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Ρυθμός στακάτος, ασθματικός, στιλάτη επιτάχυνση της ρέουσας πλοκής με γλώσσα δουλεμένη και ωμή. Ο Lapidus μάς προσφέρει ένα μυστήριο που δεν μπορούμε να αφήσουμε από τα χέρια μας.

Politiken

Μετά την τριλογία Στοκχόλμη νουάρ, ο Lapidus είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η νέα του σειρά με πρωταγωνιστές την Έμελι και τον Τέντι είναι απολαυστικότατη. Ένα έργο κοινωνικού ρεαλισμού υψηλής ποιότητας.

Litteratursiden

[Το Στοκχόλμη] είναι έντονο, υπερρεαλιστικό, γραμμένο από έναν κορυφαίο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, που αυτή τη φορά καταφέρνει να παντρέψει εξαιρετικά φόρμα και περιεχόμενο.

Dagbladet

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Jens Lapidus (Γενς Λαπίντους) γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1974 στο Χέγκερστεν της Στοκχόλμης όπου και διαμένει με την οικογένειά του (είναι πατέρας τριών παιδιών). Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης σε ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της Στοκχόλμης. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στον αγώνα κατά των παράλογα μακροχρόνιων ποινών φυλάκισης που συνοδεύονται από απαγόρευση επισκέψεων. Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει μερικούς από τους πιο σκληρούς εγκληματίες της χώρας του. Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει η τριλογία του Στοκχόλμη Νουάρ (Εύκολο χρήμα, Μη μασάς, Μεγάλη ζωή). Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορεί η πρώτη περιπέτεια με το πρωταγωνιστικό δίδυμο Τέντι και Έμελι με τίτλο Αίθουσα VIP.

 

Ψάρια στον γιαλό με πλακάτ και με πανό | Άννα Δενδρινού | 13 Μαΐου 2017 11:00

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο τηςΆννας Δενδρινού με τίτλο Ψάρια στον γιαλό με πλακάτ και με πανό.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια παρέα παιδιών φτιάχνουν πύργους και αμμοπολιτείες στην παραλία, όταν ξαφνικά σηκώνονται πελώρια κύματα, που τους κόβουν την ανάσα. Και τι να δουν; Διάφορα θαλασσινά βγαίνουν στο γιαλό για να διαδηλώσουν με πλακάτ και με πανό!

Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι ότι η Ρύπανση και η Μόλυνση έχουν κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη μες στη Θαλασσοχώρα. Όμως, το μεγαλύτερο παράπονό τους είναι η ανθρώπινη αδιαφορία. Αυτή είναι που προκαλεί την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αμέσως τα παιδιά βάζουν τα δυνατά τους για να βρουν μια λύση… ένα μέσο μαγικό. Άραγε θα καταφέρουν να σώσουν τα θαλασσινά και τον πολύτιμο βυθό;

Ένα παραμύθι που στο τέλος γίνεται και παιχνίδι θεατρικό!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Άννα Δενδρινού γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πάτρας, εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια παιδιών με νοητική υστέρηση στο Θ.Π.Κ. «Η Μέριμνα», όπου προσφέρει ακόμη εθελοντικά (θεατρικό παιχνίδι). Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών (Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, με την Αγνή Στρουμπούλη), σεμινάρια θεατρικής παιδείας (εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – ΝΕ.ΛΕ. Αχαΐας) και εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού (εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου), τον κύκλο μαθημάτων «Το θέατρο στα σχολεία» με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, καθώς και ετήσιο εργαστήρι της Σάσας Βούλγαρη.

Έως σήμερα συμμετέχει στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού της ομάδας του Λάκη Κουρετζή.

Έχει επίσης κυκλοφορήσει τα παιδικά βιβλία «Αγάπιος τ’ όνομά του», «Ένα ταψί με γεμιστά», «Η Παιχνιδοκλέφτρα», «Μια ευθεία και ένα Ο», «Και ήταν, λέει, ένα όνειρο…», «1.2.3. … φτου ξελευτερία!».

 

Παππούς για υιοθεσία | Γιώργος Μπουμπούσης | 13 Μαΐου 2017 13:00

Παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο 8-14 Μαΐου στον ΙΑΝΟ | Σταδίου 24

Οι εκδόσεις Σαΐτη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Μπουμπούση με τίτλο Παππούς για υιοθεσία.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Μιχάλης έχει χάσει και τους δύο του παππούδες. Κι ενώ όλοι οι φίλοι του κάτι έχουν να διηγηθούν για τον παππού τους, εκείνος δεν έχει τίποτα να πει.

Μέχρι που μια μέρα παίρνει τη μεγάλη απόφαση να υιοθετήσει έναν ολόδικό του «καινούριο» παππού. Κι ενώ το ταξίδι της υιοθεσίας ξεκινά, ο Μιχάλης ανακαλύπτει ότι ο Άγιος Πορφύριος συνδέεται αναπάντεχα με αυτό!

Μια ιστορία που η αγάπη για την ευαίσθητη τρίτη ηλικία συναντά «μυστικά» τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων Άγιο Πορφύριο…

 

[photo: fb page ianos]