Παρουσίαση παιδικής τριλογίας βιβλίων του Ματ Χέιγκ

Παρουσίαση παιδικής τριλογίας βιβλίων του Ματ Χέιγκ

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS σας προσκαλούν σε Ένα ταξίδι μέχρι την άκρη της μαγείας, μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, με αφορμή τη συναρπαστική τριλογία βιβλίων του Ματ Χέιγκ: «Το αγόρι που το είπαν… Χριστούγεννα», «Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα» και «Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ».

 

Η εμψυχώτρια Ειρήνη Λουδάρου μαζί με τα παιδιά, θα ακολουθήσουν τις σελίδες των βιβλίων, θα ζωντανέψουν τους ήρωες, θα μεταμορφωθούν με face painting και θα ζήσουν μια υπέροχη περιπέτεια.

 

Η εκδήλωση θ πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

 

Η μαγεία των εορτών έχει αρχίσει να σβήνει κι ο Πατέρας Χριστούγεννα έχει πάρα πολλές έγνοιες στο κεφάλι του για να πραγματοποιεί ευχές. Ταραγμένα ξωτικά, ταράνδους που πέφτουν από τον ουρανό, θυμωμένα τρολ, αλλά και την τρομερή πιθανότητα…

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Συγγραφέας: Ματ Χέιγκ, Εικονογράφηση: Κρις Μόουλντ, Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

 

«Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα»

Ήρθε η ώρα να διαβάσετε την αληθινή ιστορία του ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…

Ο Ματ Χέιγκ μας προτείνει τι να μην διαβάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα:

Αν πιστεύετε πως κάποια πράγματα είναι αδύνατα, αφήστε αυτό το βιβλίο διότι αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο από πράγματα που θεωρούνται αδύνατα. Συνεχίζετε το διάβασμα; Καλώς.

Τότε ήρθε η ώρα να διαβάσετε την αληθινή ιστορία του Πατέρα Χριστούγεννα.

Κι αυτή τη φορά ήξερε ότι θα την έβρισκε. Έμεινε ξύπνιος όλη νύχτα για να σκεφτεί τη λύση, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε να τη σκέφτεται κι άρχισε να πιστεύει σ’ αυτήν. Πίστεψε στη λύση τόσο απόλυτα, που έγινε κιόλας πραγματικότητα. Ήταν ανώφελο να προσπαθεί να σκεφτεί μια λύση, επειδή ήταν αδύνατον. Και ο μόνος τρόπος για να κάνεις κάτι αδύνατο να συμβεί πραγματικά δεν είναι ούτε η λογική ούτε η σύνεση. Όχι. Πρέπει να πιστέψεις ότι μπορεί να συμβεί. Η πίστη είναι ο τρόπος. Μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο, να φαρδύνεις καμινάδες, ακόμα και να ταξιδέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε μία μόνο νύχτα, αν βρεις μέσα σου τη σωστή μαγεία και πίστη.

Κι όλα αυτά επρόκειτο να γίνουν τα Χριστούγεννα

 

Το αγόρι που το είπαν… Χριστούγεννα είναι μια αριστοτεχνικά γραμμένη, σύγχρονη κλασική ιστορία των Χριστουγέννων.

 

«Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ»

Η τριλογία του Ματ Χέιγκ με την υπέροχη εικονογράφηση του Κρις Μόουλντ (Το αγόρι που το είπανΧριστούγεννα και Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα) ολοκληρώνεται με το βιβλίο Ο ΠατέραςΧριστούγεννα κι εγώ.

Συναντάμε και πάλι την Αμέλια, στο χωριό των Ξωτικών αυτή τη φορά, να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούρια της οικογένεια, να φοιτά στο σχολείο των Ξωτικών, να ψάχνει για φίλους, να απομονώνεται, να τσακώνεται με τον Πατέρα και τη Μητέρα Χριστούγεννα που ετοιμάζονται να παντρευτούν.

 

 

 

Ούτε και σ’ αυτό το μέρος, όμως, δεν είναι όλα τα πράγματα ιδανικά. Δε φτάνει η αγάπη των γύρω σου αν δεν αγαπάς και δεν εκτιμάς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Περιπέτειες, συγκρούσεις – τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Θα καταφέρουν, άραγε, για μία ακόμα φορά, η Αμέλια και ο Πατέρας Χριστούγεννα να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της μαγείας, να κάνουν ειρήνη με εχθρούς που ούτε καν φαντάζονται, αλλά και να βρουν τη γαλήνη και την ισορροπία μέσα τους και γύρω τους;

Πρόκειται για μια αριστοτεχνικά γραμμένη, σύγχρονη, κλασική ιστορία των Χριστουγέννων.

«Ο Ματ Χέιγκ είναι καταπληκτικός». – Stephen Fry

«Φανταστικό… Ένα βιβλίο που έγινε αμέσως κλασικό». – The Guardian

«Διαβάστε το!» – Sunday Times

«Ένα νέο κλασικό μυθιστόρημα για τις γιορτές». – Simon Mayo

«Το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της χρονιάς». – The Sun

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ματ Χέιγκ είναι γνωστός συγγραφέας
µπεστ σέλερ για ενήλικες· έχει κερδίσει
τα βραβεία Blue Peter Book Award και
Smarties Book Prize κι έχει βρεθεί τρεις φορές στη βραχεία λίστα υποψηφίων για το Carnegie Medal για τις ιστορίες του για παιδιά και νέους, κάποιες από τις οποίες έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο

Ο Κρις Μόουλντ πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών όταν ήταν δεκάξι ετών. Έχει κερδίσει το Nottingham Children’s Book Award κι έχει προταθεί για το Sheffield Children’s Book Award. Λατρεύει τη δουλειά του και του αρέσει να γράφει και να σχεδιάζει εκείνα τα είδη βιβλίων που θα ήθελε να είχε στη βιβλιοθήκη του όταν ήταν παιδί. Είναι παντρεµένος, έχει δύο παιδιά και ζει στο Γιορκσάιρ.

 

Δείτε τα βιβλία:

Ο πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ

 Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα  

Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα

 

 

Δείτε την εκδήλωση