Παρουσίαση βιβλίου «Αληθινοί άνθρωποι» της Κατερίνας Γαλιάτσου

Παρουσίαση βιβλίου «Αληθινοί άνθρωποι» της Κατερίνας Γαλιάτσου

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Αληθινοί άνθρωποι» της Κατερίνας Γαλιάτσου στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», Αθήνα) την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00΄. Συμμετέχουν: Χριστίνα Οικονομίδου (Συγγραφέας), Μαρία Ξιφαρά (Ψυχολόγος), Ιουλία Πιτσούλη (δημοσιογράφος, συγγραφέας, σύμβουλος ψυχικής υγείας), Αλίνα Τριανταφύλλου (ποιήτρια).

Το μυθιστόρημα σκοπό έχει να παρασύρει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο όχι εξωπραγματικό, όχι επιτηδευμένο, αλλά έναν κόσμο τόσο καθημερινό και οικείο που σχεδόν δεν ξεχωρίζει απ’ τον πραγματικό.

Είναι μία πρόσκληση σε μία εσωτερική αναζήτηση, βαθιά και ανθρώπινη σε ερωτήματα που ο καθένας θέτει στον εαυτό του. Δεν υπάρχουν έτοιμες απαντήσεις, μόνο θαρραλέες ματιές στον εσωτερικό μας καθρέφτη.

Η Ρένα είναι μία γυναίκα από αυτές που συναντά κανείς εύκολα, αρκεί να κοιτάξει δίπλα του. Είναι παντρεμένη με το Θάνο από σχετικά μικρή ηλικία, έχει μία κανονική δουλειά και δύο όμορφα κορίτσια.

Όλα στη ζωή της φαίνεται να κυλούν ομαλά, αλλά κάτι την τρώει βαθιά μέσα της και δεν τολμά να το παραδεχτεί ούτε στον εαυτό της.

Με αφορμή κάποιο περιστατικό, η καλά κρυμμένη δυσθυμία της φουντώνει, αναδύεται στην επιφάνεια, και η Ρένα ξεκινάει ένα εσωτερικό ταξίδι, που θα διαταράξει αναπόφευκτα τις ισορροπίες με το Θάνο, αλλά και τα παιδιά.

Ο καθένας προσπαθεί –άλλοτε άτσαλα, άλλοτε δυναμικά, άλλοτε φοβισμένα– να χαράξει τη δική του πορεία και οι τροχιές τους μπλέκονται, όπως σε κάθε οικογένεια, σχηματίζοντας ένα αόρατο τούνελ, μέσ’ από το οποίο η Ρένα πρέπει να περάσει για να συναντήσει ό,τι κι αν είναι αυτό που υπάρχει από την άλλη πλευρά.

• Σχήμα: 14×21 εκ. – Σελ.: 224 – Έτος Έκδοσης: 2017 – Τιμή: 12,00 ευρώ – Θεματολογία: Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα – ΙSBN: 978-960-426-938-9