Παρουσίαση βιβλίου: "Ερασιτέχνες Δολοφόνοι"

Παρουσίαση βιβλίου: “Ερασιτέχνες Δολοφόνοι”

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Λευτέρης Μπούρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων μυστηρίου με τίτλο “Ερασιτέχνες Δολοφόνοι”, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 19:00.

Οκτώ άνθρωποι αφηγούνται ισάριθμες ιστορίες εγκλημάτων. Εραστές που μπλέκουν σε ερωτικά τρίγωνα, αστικοί θρύλοι που παίρνουν ζωή, επικίνδυνες συγκατοικήσεις και μια… τηλεόραση. Ο συγγραφές “οδηγεί” τους πρωταγωνιστές του σε καταστάσεις που τους κάνουν “θηρία”, τυφλωμένα από οργή.

Από το οπισθόφυλλο
Οι 8 αφηγητές της συλλογής που κρατάτε στα χέρια σας, θα μιλήσουν για ιστορίες εγκλημάτων:
Για ένα ερωτικό τρίγωνο που κάνει κακό στην υγεία, για μια βεντέτα με αθώα θύματα, για έναν παράξενο τύπο που καταδιώκει δεκαοκτάχρονους περιπτεράδες.

Οι σκέψεις και οι πράξεις των πρωταγωνιστών καθοδηγούνται συχνά από οργή. Από εκδικητική μανία. Από φόβο και διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει τους θανατηφόρους κινδύνους που κρύβει μια συσκευή τηλεόρασης;
Ποια ήταν τα βασανιστήρια που περίμεναν τα φωτισμένα μυαλά του Μεσαίωνα;
Πόσο μακάβρια μπορεί να γίνει η συγκατοίκηση ενός αλκοολικού με μια εγγαστρίμυθη;
Και τελικά, τι θα συμβεί όταν τo φάντασμα ενός αστικού μύθου επιστρέψει στο φυλάκιο που γεννήθηκε;

Ο συγγραφέας

Ο Λευτέρης Μπούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ.

Τον Δεκέμβριο του 2017 είδε δημοσιευμένο το πρώτο του αστυνομικό διήγημα, στο συλλογικό τόμο «Noir Road Stories 2» από τις εκδόσεις Άπαρσις.

Οι ιστορίες με τίτλο «Ο Μίμος» και «Λυδία» έχουν διακριθεί στο παρελθόν με το Α’ Βραβείο σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (5ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός UNESCO ΛΤΕΕ, 2016 και 2ος Διαγωνισμός Harmony and Creativity, 2017).

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.