Παρουσίαση βιβλίου: «Ο περίπατος των γρίφων»

Παρουσίαση βιβλίου: «Ο περίπατος των γρίφων»

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 20:30 οι εκδόσεις Αστάρτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Στέφανου Κόκκαλη, «Ο περίπατος των γρίφων», κείμενα του 2017 και του 2018 από την αρθρογραφία του, εστιάζοντας σε θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας από την οπτική ενός καλλιτέχνη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κατερίνα Γκαγκάκη, Κατερίνα Ζαρίφη και Δημήτρης Ουγγαρέζος.

 

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κρατερός Κατσούλης και Φωτεινή Ντεμίρη.

 

Θα τραγουδήσουν συνθέσεις του Στέφανου Κόκκαλη, η Βίκυ Καρατζόγλου και ο συνθέτης, ο οποίος θα συνοδεύσει και στο πιάνο· μαζί του οι: Σπύρος Μελάς (μπουζούκι) και Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα).

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Κόκκαλης ανήκει στην κατηγορία των δημιουργικών ανθρώπων που δεν αρκούνται μόνο στην τέχνη που γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι ένας διφυής καλλιτέχνης, όπως και αρκετοί άλλοι, που ασκεί παράλληλες δραστηριότητες, εξίσου δημιουργικές. Το τρίτο βιβλίο του, Ο περίπατος των γρίφων, περιλαμβάνει κείμενα του 2017 & 2018 από την αρθρογραφία του, κάνοντας focus σε θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας από την οπτική ενός καλλιτέχνη.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

Η λευκή κόλλα θέλει να θυμάται… μόνο η μνήμη θα την κρατήσει ζωντανή

Θέλει να πεταχτεί έξω από την οθόνη του αρχείου και να μου χαϊδέψει τα δάχτυλα

Θέλει να ανοίξει το συρτάρι και να μου δώσει το μολύβι και τη γόμα

Να μυρίσει… να γευτεί τις μυρωδιές των υλικών που την κράτησαν ζωντανή μέχρι σήμερα

 

Η λευκή κόλλα δεν θέλει πληκτρολόγια… θέλει την ηδονή που χαράζει η φρεσκοξυρισμένη μύτη του μολυβιού επάνω της

[…]

 

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Στέφανος Κόκκαλης γεννήθηκε το 1967 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο, και Θέατρο στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Εμφανίστηκε στη δισκογραφία πριν από είκοσι χρόνια και έκτοτε έχει παρουσιάσει πολλές προσωπικές δουλειές. Συνεργάστηκε με σημαντικούς στιχουργούς, ερμηνευτές και ηθοποιούς και έχει γράψει μουσική για το θέατρο. Η θητεία του στην τηλεόραση χρονολογείται από το 1996. Αυτό είναι το τρίτο του βιβλίο.