Πρώτη παρουσίαση: «Κάτι να μείνει από μένα - Πόρνες στα Βούρλα» της Τέτης Σώλου

Πρώτη παρουσίαση: «Κάτι να μείνει από μένα – Πόρνες στα Βούρλα» της Τέτης Σώλου

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Τέτης Σώλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Libri με τίτλο «Κάτι να μείνει από μένα – Πόρνες στα Βούρλα» θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 στο Κοινωνικό Συνεταιριστικό Καφενείο Περιμπανού (Χατζιδάκι 9, Άνω Πατήσια).

Τα Βούρλα ήταν ένα τεράστιο δηµόσιο µπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήµος του Πειραιά το 1875. Ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωµένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι πόρνες που δεν είχαν ούτε όνοµα ούτε µέλλον και δεν έβγαιναν παρά µόνον µε ειδική άδεια. Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη µάντρα των Βούρλων.

Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το µπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να µείνει κάτι πίσω τους που να θυµίζει τη βασανισµένη τους ύπαρξη.

Η έρευνα της συγγραφέως, σκιτσογράφου και μεταφράστριας Τέτης Σώλου δημοσιεύτηκε στη HuffPost, αναδημοσιεύτηκε στη «Μηχανή του Χρόνου», και τώρα με προσθήκη αδημοσίευτου υλικού κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ars Libri.