Πρώτη βιβλιοπαρουσίαση: «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου

Πρώτη βιβλιοπαρουσίαση: «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου

Η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού παρουσιάζεται τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 17:00 στο Helexpo στο Μαρούσι.

«Το Δώρο» το έγραψε η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ., με την καλλιτεχνική επιμέλειά του να υπογράφει η Λιάνα Δενεζάκη την επιμέλεια κειμένου η Αργυρώ Πιπίνη, και εκδίδει η εταιρεία WellDone του Βασίλη Γουλιέλμου.

Βιογραφικό Συγγραφέα

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά. Μετέχοντας σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και κάνοντας τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, εργάστηκε αρχικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης «Pinewood» ως υποστηρικτής διδασκαλίας σε ένα παιδί, αμερικάνικης καταγωγής, που άνηκε στο φάσμα του αυτισμού.

 

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης μέχρι που έφυγε ως αναπληρώτρια δασκάλα στα Χανιά. Εκεί παράλληλα φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονεττών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Διορίστηκε στην Αστυπάλαια, όπου και ανέλαβε τη διοργάνωση του τοπικού καρναβαλιού (χορογραφίες, στολές, σκηνικά).

 

Από το 2008 και μέχρι τώρα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας, όπου και αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία της χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης.

 

Έχει κάνει μεταπτυχιακό στην «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει συμμετάσχει παράλληλα σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες πάνω στο θέμα αυτό. Έχει πλήρη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, ενώ έκανε για 14 χρόνια πιάνο στο Μακεδονικό Ωδείο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρολογίας και δράματος στην εκπαίδευση και αναρίθμητα άλλα που αφορούν την τέχνη της δημιουργίας και την κατασκευή χειροποίητων χρηστικών και μη αντικειμένων και ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και κούκλων, παίρνοντας παράλληλα κατά καιρούς μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις. Γνωρίζει την τέχνη της κεραμικής, ενώ παράλληλα δημιουργεί ερασιτεχνικά πλέον, λόγω έλλειψης χρόνου, μοναδικές νεραϊδόκουκλες.

 

Από τον Αύγουστο του 2013, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ε.Φ.ΑΛ. (Σύλλογος Εθελοντών Φιλόζωων Αλεξάνδρειας), υπήρξε η αντιπρόεδρος του και βασική οργανώτρια του προγράμματος «Μιλώντας στα παιδιά για τη φιλοζωία: Μια κλωτσιά και ένα φιλί», που από το Μάιο του 2014, έτρεξε σε ορισμένα σχολεία της περιοχής.

 

Τον Ιανουάριο του 2015 και μετά την παραίτηση της από το ζωοφιλικό σωματείο ίδρυσε υπό την αιγίδα του Ζωοφιλικού Σωματείου Κουφαλίων «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» την εθελοντική ομάδα ζωοφιλικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς τις «Ζω.Ε.Σ.» όπου με το νέο ανανεωμένο εκπαιδευτικό, πολυπολιτισμικό, πολυθεματικό και διαδραστικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» έχει επισκεφθεί πάρα πολλά σχολεία και έχει μιλήσει σε χιλιάδες μαθητές προσπαθώντας να εμφυσήσει αισθήματα ζωοφιλίας αλλά και σεβασμού όλων των έμψυχων όντων του πλανήτη.

 

Αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να οργανώσει υποομάδες σε 22 σημεία στην Ελλάδα και σε 1 στην Κύπρο και 60 εθελοντές.

 

Ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τα 3 σκυλιά, τα οποία και ανήκουν στις Ζω.Ε.Σ., όλα κακοποιημένα βάναυσα από ανθρώπινα χέρια και εκπαιδευμένα σήμερα ώστε να ακολουθούν τη βασική ομάδα στις ζωοφιλικές ενημερώσεις αλλά και προσπαθώντας να στηρίξει και πολλά άλλα που τα φροντίζει καθημερινά στο δρόμο.

Γνωστή για τις μεγάλες δόσεις της του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού, είναι εδώ και 7 χρόνια ανάδοχος παιδιού της Action Aid, μέλος της Unicef και διακεκριμένος φίλος της WWF. Αρθρογραφεί στο site alexandriamou.gr, έχοντας την επιμέλεια της στήλης «ΑγκαλιάΖΩ….Α», στο www.istoriesadespoton.gr, στο www.loveletters.gr, στο www.realmerealyou,  στο www.alfavita.gr, είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Κατοικίδια εν Δράσει» και του «About Pets» της Κύπρου, αλλά και σε πολλά άλλα ηλεκτρονικά site, ενώ έχει πάρει μέρος και έχει κερδίσει σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

 

Το Μάιο του 2015 αποφοίτησε από την Ακαδημία Θετικών Εκπαιδευτών- Συμπεριφοριστών Σκύλων «Kynagon Dog Trainers Academy» και είναι σήμερα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων από τον ISAP, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ευζωίας όλων των ειδών του πλανήτη.

 

Τον Μάιο του 2017 ξεκίνησε να φοιτά στο ετήσιο Σεμινάριο Ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάνοντας παράλληλα σεμινάρια στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Απώτερος στόχος της παράλληλα με την ζωοφιλική εκπαίδευση κάθε μαθητή σε κάθε ελληνικό σχολείο είναι και η ένταξη σκύλων τόσο μέσα στα σχολεία όσο και σκύλων θεραπείας σε ειδικά σχολεία, αποδεικνύοντας τις τεράστιες θεραπευτικές δυνατότητες τους. Στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει τις σπουδές της πάνω στη ζωοθεραπεία στη Γαλλία.

 

Τον Νοέμβριο του 2017 θα εκδοθεί και το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Το Δώρο» από τις εκδόσεις Welldone που διαπραγματεύεται την ιστορία της Διώνης, του σκύλου χάρη στον οποίο γεννήθηκαν οι Ζω.Ε.Σ., οι οποίες τον Ιούλιο του 2017 έλαβαν και το πρώτο τους βραβείο στο φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action».

 

Παπαποστόλου Κατερίνα

Εκπαιδευτικός

Εκπαιδεύτρια Σκύλων

Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy

Diploma in Canine Behaviour & Training

Μέλος του International Society of Animals Professionals

Μέλος της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα»

Στοιχεία επικοινωνίας: 6972852898

papapostolouk@yahoo.gr