Σαν άνθη κερασιάς - Βιβλιοπαρουσίαση στο καφέ Θέα/tro

Σαν άνθη κερασιάς – Βιβλιοπαρουσίαση στο καφέ Θέα/tro

Οι Εκδόσεις Δαιδάλεος και ο συγγραφέας Παναγιώτης Ασημεόνογλου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, “Σαν άνθη κερασιάς”.
Στην εκδήλωση εκτός απο τον συγγραφέα, θα μιλήσει και η φιλόλογος Σεβαστή Τριανταφυλλίδου.
Την εκδήλωση προλογίζει ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης. 

Από το κείμενο του οπισθόφυλλου…

oι σαµουράι είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό από κινηµατογραφικές ταινίες και βιβλία που εξυµνούν την πολεµική τους αρετή. Ποια ήταν όµως εκείνα τα πνευµατικά και ηθικά εφόδια που τους έκαναν απαράµιλλους µαχητές και τόσο ατρόµητους στην όψη του θανάτου;

Στο πρωτότυπο αυτό σύγγραµµα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό εκείνες οι ψυχοτεχνικές µέθοδοι -π.χ. αναλυτικές οδηγίες διαλογισµού Ζεν, σωστής αναπνοής και στάσης του σώµατος, κ.λ.π.- καθώς και οι ηθικές αξίες που µπορούν να σµιλεύσουν στην ψυχή του καθενός το πνεύµα των σαµουράι.

Επεξεργασµένο για τις σύγχρονες προκλήσεις της καθηµερινότητας, το βιβλίο αφορά όλους όσους διψούν για την Αλήθεια, αισθάνονται πως κάτι λείπει στη ζωή τους ή πως είναι «όχι αρκετοί», αλλά και όσους ασκούνται στις πολεµικές τέχνες, γυµνάζονται ή έχουν υπερφορτωµένο πρόγραµµα, προσφέροντάς τους µια εναλλακτική πηγή ενέργειας πλέον της συνηθισµένης και µια διέξοδο απ’ το στρες και απ’ την ανασφάλεια.   

Γνωρίστε τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Ασηµεόνογλου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και µεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. και έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Επί σειρά ετών εντρύφησε σε θέµατα επιστήµης, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, ψυχολογίας, µυστικισµού, αποκρυφισµού, τέχνης κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια ασκείται καθηµερινά στο Ζεν.

 

Πότε;
Τετάρτη 12 Απριλίου
, στις 19:00
Που;
καφέ Θέα/tro (πάνω απο το Βασιλικό Θέατρο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ