«Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι» παρουσιάζεται από τις Εκδόσεις Night Read

«Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι» παρουσιάζεται από τις Εκδόσεις Night Read

Οι Εκδόσεις Night Read και ο συγγραφέας Γιάννης Θωμαδάκης παρουσιάζουν μια ιστορία φολκλορικού τρόμου, με τίτλο “Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι“.

«Ένας ψυχρός αέρας τη διαπερνούσε και της έφερνε ρίγος. Εκείνη όμως στεκόταν ακλόνητη, στηριζόμενη στο δρύινο ραβδί της. Έξαφνα, έτσι όπως κοιτούσε στο βάθος ενός από τους τέσσερις δρόμους, παρατήρησε μια μικροσκοπική φιγούρα να προχωράει προς το μέρος της. Γυρνώντας προς τους υπόλοιπους τρεις δρόμους, παρατήρησε άλλες τρεις φιγούρες να έρχονται προς αυτήν».

Το «Στοιχειωμένο Λαγκάδι» είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα φολκλορικού τρόμου, που αποτελείται από μικρές ιστορίες που εκτυλίσσονται στο φανταστικό χωριό Βελανιδοχώρι και την ευρύτερη κοινότητα Βελανιδιάς, σε μια απομονωμένη περιοχή ψηλά στα Λευκά Όρη του νομού Χανίων.

Εκεί, σε αυτήν τη μικρή κλειστή αγροτική κοινωνία περιγράφονται ιστορίες ανθρώπων του 2014, αλλά και ιστορίες ανθρώπων ενενήντα χρόνια πριν. Το πραγματικό με το φανταστικό αναμειγνύονται: η σκληρή πραγματικότητα των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο ρατσισμός, η φτώχεια, ο έρωτας και η μοναξιά συνυπάρχουν με φαντάσματα, νεράιδες, αρχαία ξόρκια, πόλεμο μεταξύ μαγισσών και μια παλιά κατάρα που μαστίζει τρεις ισχυρές και ιστορικές οικογένειες, ενώ η σκοτεινή και δραματική περιγραφή της φύσης αντανακλά την ενίοτε ζοφερή ανθρώπινη συνθήκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας-ερευνητής Θανάσης Βέμπος και ο ίδιος ο συγγραφέας, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17:00 στο MONK Grapes and Spirits