Με τον Δημήτρη Κυριαζή συνεχίζει στις 17/2 ο κύκλος ομιλιών για τον νάρκισσο γονιό στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Με τον Δημήτρη Κυριαζή συνεχίζει στις 17/2 ο κύκλος ομιλιών για τον νάρκισσο γονιό στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Με την εισήγηση του ψυχιάτρου, παιδοψυχιάτρου, ψυχαναλυτή (ΕΕΨΨ) Δημήτρη Κυριαζή συνεχίζεται το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών «Υπάρχει χώρος για ‘μένα;» που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Ο ειδικός θα επιχειρήσει, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες, να ρίξει φως στη σχέση μεταξύ ναρκισσιστικού γονιού και παιδιού. Στην εισήγησή του ο κύριος Κυριαζής εξηγεί πώς αναπτύσσεται η ναρκισσιστική σχέση, ποια είναι τα δομικά χαρακτηριστικά της, ενώ θέτει το εξής ερώτημα: «Υπάρχει διέξοδος από τον παθολογικό δεσμό Μητέρας-Κόρης;».

«Καθρέπτισμα»-Σύνοψη εισήγησης

Ναρκισσιστική σχέση σημαίνει έρωτας και τρυφερότητα υπό όρους που τους ορίζει ο θάνατος, φυσικός ή ψυχικός, αν παραβιασθούν, διότι εγείρει έντονα συναισθήματα οργής και εκδίκησης. Σημαίνει, ακόμη, εξάρτηση από την ματιά του σημαντικού άλλου και ταυτόχρονα επαναστατημένη οργή και ορμή απελευθέρωσης από αυτήν, σημάνει φόβος προσέγγισης και άγχη εισβολής που διαλύουν την «ψυχική χωρά», κάτι που καταλήγει σε ψυχικές καταστροφές, όπως η κατάθλιψη… Η ματιά της κόρης καθρεπτίζεται σ’ ένα κενό καθρέπτη που δεν την βλέπει, το οποίο «καθρέπτισμα» με την σειρά της αναπαραγάγει. Το αμοιβαίο «καθρέπτισμα» είναι αρνητικό καθώς προσκρούει πάνω στο φόβο. Πολύ νωρίς εγκαθίσταται μια εσωτερική προκρούστεια λογική τελειομανίας και σαδισμού που άμεσα ή έμμεσα δηλητηριάζει τις σχέσεις καταστρέφοντας τους δεσμούς με του άλλους ή στρέφεται εναντίον του ίδιου εαυτού.

Ταυτότητα εκδήλωσης 
Υπάρχει χώρος για ‘μένα;: Οι περιπέτειες του Ναρκισσισμού στην εποχή μας

Δεύτερη ομιλία
Δημήτρης Κυριαζής, MD, PhD- «Καθρέπτισμα». Υπάρχει διέξοδος από τον παθολογικό δεσμό Μητέρας-Κόρης;
Πού: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 Μέρλιν 1, τηλ.: 210 3611206www.thf.gr
Πότε: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 18:00-21:00
Διοργάνωση: Εκδόσεις Πορφύρα

Εκτός της εισήγησης, θα παρουσιαστεί και το θεατρικό δρώμενο «Ο Αγώνας. Σχέσεις προσδιορισμού, σχέσεις εξάρτησης, σχέσεις επικράτησης και ανταγωνισμού».

Κόστος συμμετοχής:
Προαγορά μίας συνάντησης: 11 € (είσοδος με το καταθετήριο της τράπεζας)
Αγορά την ημέρα της εκδήλωσης: 13€
Ομαδικές αγορές (άνω των 15 ατόμων) 10€ η συνάντηση
Είσοδος για την τελευταία διπλή συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου:18€
Λογαριασμοί:
Πειραιώς IBAN: GR94 0172 0490 0050 4907 6093 374
Alpha Bank IBAN: GR85 0140 1060 1060 0200 2013 238
Για κράτηση θέσεων αποστολή του καταθετηρίου στο office@porphyrabooks.gr

Αφορμή γι’ αυτές τις συναντήσεις είναι η ελληνική έκδοση του best seller βιβλίου της ερευνήτριας, ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου, Karyl Mc Bride «Υπάρχει χώρος για μένα; Οι περιπέτειες του ναρκισσισμού στην εποχή μας μέσα από τις σχέσεις μάνας-κόρης», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πορφύρα.

Σελίδες: 374
Εισαγωγή: Φωτεινή Τσαλίκογλου, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της παρούσας διοργάνωσης
Μετάφραση: Χριστόφορος Ζώνας
Λιανική τιμή:18€

Για να δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα πατήστε ΕΔΩ
Για πληροφορίες σχετικά με τις ομιλίες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ή το βιβλίο καλέστε στο: 213 0291224

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ
Δημήτρης Κυριαζής
Είναι Υποπτέραρχος ε.α, ιατρός, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (ΕΕΨΨ/ IFPS), Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (1965), με ειδίκευση στην Ψυχιατρική και στην Παιδοψυχιατρική. Διετέλεσε ειδικός Σύμβουλος Εκπαίδευσης στην Διοίκηση Αεροπoρικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας (1980-1987) και Δ/ντής Ψυχιατρικής Κλινικής 251 ΓΝΑ ( 1975-1977 και 1987-1991). Έχει σπουδάσει ψυχανάλυση, ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα.
Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας(ΕΕΨΨ) και τ. Πρόεδρος αυτής (1995-1998), όπως και άλλων Επιστημονικών Εταιρειών. Επί πολλά έτη έχει διδάξει ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management στη Σχολή Πολέμου της Π Α. και στην Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), όπως επίσης έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ και ΕΚΠΑ. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες. Το 1974 σε συνεργασία με τον Γρ. Σιωμόπουλο εισήγαγαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό της Ψυχιατρικής Κλινικής Ανοιχτών Θυρών στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της ΠΑ.