Βιβλιοπαρουσίαση: «Άνδρας Πρότυπο»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Άνδρας Πρότυπο»

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Τέσσας Δουλκέρη, «Άνδρας Πρότυπο». Πρόκειται για ένα βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις του κοινού, που το προβληματίζει για επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα όπως τις σχέσεις των φύλων, την επιλογή των συντρόφων, την εικόνα της γυναίκας αλλά και την πατρότητα, την άσκηση πολιτικής ή και την εξουσία, την επιτυχία κ.ο.κ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώτα Αντωνοπούλου, αν. καθ. του Παν. Πελοποννήσου-δημοσιογράφος

Άννα Καραμάνου, π. ευρωβουλευτής-δρ. Παν. Αθηνών

Γιώργος Παπούλιας, πολιτικός επιστήμων-γεν. γραμματέας Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.)

 

Θα παρέμβει ο ομ. καθ. ΑΠΘ, Νίκος Ιντζεσίλογλου.

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αργυρώ Ανανιάδου.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μετά την επιτυχία του βιβλίου το «ΕΙΔΩΛΟ», η Τέσσα Δουλκέρη σας παρουσιάζει το νέο της εγχείρημα «ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ». Ένα δοκίμιο με θεατρική γραφή και πλοκή όπως και το «ΕΙΔΩΛΟ».

 

Μπορεί ο στόχος της συγγραφέως να μην είναι να δοθούν οι προδιαγραφές του Άνδρα Πρότυπου, έμμεσα όμως, μπορεί και να προκύπτουν! Είναι ένα βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις του κοινού, που το προβληματίζει για επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα όπως τις σχέσεις των φύλων, την επιλογή των συντρόφων, την εικόνα της γυναίκας αλλά και την πατρότητα, την άσκηση πολιτικής ή και την εξουσία, την επιτυχία κ.ο.κ. Συνάμα όμως, ξεκουράζει, διασκεδάζει τον αναγνώστη-στρια λόγω της αμεσότητας – ζωντάνιας της γραφής.

 

Ο Ίων Μότσαρης, ο ήρωας του βιβλίου είναι πολιτικός σε ώριμη ηλικία που αποφασίζει να ταξιδεύσει για μερικούς μήνες στα πέρατα του κόσμου, αλλά τελικά το ταξίδι του διαρκεί δέκα ολόκληρα χρόνια. Επιστρέφοντας, δίνει συνέντευξη διεκδικώντας το έπαθλο του Άνδρα της δεκαετίας. Η συνέντευξη διακόπτεται αρκετές φορές από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή από επιστολές που απειλούν τη δημόσια εικόνα του πολιτικού. Λίγο πριν από το τέλος ενδέχεται να έλθει η Ανατροπή, όχι μόνο της εικόνας του πολιτικού αλλά και της ψυχικής του γαλήνης. Ποια θα είναι η έκβαση της ιστορίας;

 

Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για δημοσιογράφους, πολιτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα αλλά και το ευρύ κοινό.

 

Δείτε το βιβλίο