Βιβλιοπαρουσίαση: "Αστερινή" βιβλίο 1: Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών

Βιβλιοπαρουσίαση: “Αστερινή” βιβλίο 1: Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Βάνα Πράνταλου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο “Αστερινή – Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών”,στο καφέ Ζώγια (Βόλος), τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 19:00.

Στο πρώτο αυτό μέρος της διλογίας “Αστερινή“, ιδιαίτεροι, ενδιαφέροντες χαρακτήρες μπλέκονται μεταξύ τους σε χώρο και χρόνο και στις σελίδες ξετυλίγεται μια γλυκιά, αλληγορική, ευφάνταστη περιπέτεια άλλοτε με δράση, άλλοτε με τη δυναμική των ανθρώπινων στιγμών κι άλλοτε με τη γοητεία του μαγικού ρεαλισμού.

Από το οπισθόφυλλο

Όλα ξεκίνησαν με ένα μυστηριώδες ναυάγιο που δεν άφησε κανένα ίχνος. Και μετά άρχισαν τα ερωτήματα. Υπάρχουν μαύροι γλάροι; Μπορείς να ταξιδέψεις με το ανέμισμα μιας εσάρπας; Τι είναι το ρήγμα στην άκρη του σύμπαντος; Τι γίνεται η ψυχή όταν το σώμα πεθαίνει; Η Αστερινή και ο παιδικός της φίλος Καρμέλο, με τη συνδρομή δύο ασυνήθιστων γιαγιάδων, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια περιπέτεια που θα τους φτάσει μακριά, σε κόσμους όπου το Καλό και το Κακό δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τους λογαριασμούς τους.

Ο Άρης, δεκαετίες αργότερα, θα βρει ένα βιβλίο γραμμένο από την Αστερινή και, χωρίς να το επιδιώξει, θα γίνει μέρος της ιστορίας της, μαζί με τη φίλη του την Ελένη.

Ο Καίσαρας, ένας πανέξυπνος σκύλος, και η καλύτερή του φίλη, η Κλεοπάτρα, μια γάτα-ντίβα που αρνείται να λερώσει τα πατουσάκια της, αψηφούν τους περιορισμούς, ταξιδεύουν στον χρόνο και μιλούν ανθρώπινα, σε όσους είναι πρόθυμοι να τους ακούσουν.

Μαζί με τους παραπάνω, ένας αιώνια ερωτευμένος παππούς σκαλίζει το παρελθόν που διακόπηκε απότομα, αγωνιώντας να βρει την εξιλέωση.

Η συγγραφέας

Η Βάνα Πράνταλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσήνη.

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Είναι παντρεμένη και εργάζεται με τον σύζυγό της σε οικογενειακή επιχείρηση. Ζει στις Αλυκές Βόλου με τα τρία τους σκυλιά και τον γάτο τους. Το βιβλίο «Αστερινή – Ταξίδι στον κόσμο των ψυχών», είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.