Βιβλιοπαρουσίαση: "Αιχμάλωτος των γαλάζιων κουάξ"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Αιχμάλωτος των γαλάζιων κουάξ”

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Φανός Χριστοφόρου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους βιβλίου, με τίτλο “Αιχμάλωτος των γαλάζιων κουάξ”.
Για το βιβλίο εκτός από τον ίδιο, θα μιλήσουν οι: Χρήστος Προδρόμου (Τέως Πρόεδρος Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας “Κύπρος 1974”), Γεώργιος Λιασής (Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οεργανώσεως Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας) και Ανδρέας Χριστοφόρου (Νομικός).
Θα απευθύνει χαιρετισμό, ο Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, Γιώργος Συλλούρης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο συγγραφέας αφηγείται τις µάχες στην Αµµόχωστο στην Κύπρο το 1974, όπως τις έζησε ως στρατιώτης, πάντα στην πρώτη γραµµή, από την έναρξη των εχθροπραξιών, την κατάληψη της πόλης, το στήσιµο της γραµµής πυρός στην Δερύνεια, µέχρι την περίφραξη της πόλης από τους Τούρκους.

Τα γεγονότα συνοδεύονται από τις σκέψεις, τους προβληµατισµούς και τους φόβους του δεκαεννιάχρονου τότε συγγραφέα. Στην αφήγηση εµπλέκεται ο µύθος των Κουάξ, των βατράχων της πόλης που τραγουδούσαν κάθε νύχτα και που περιµένουν τους κατοίκους να επιστρέψουν, να ανοίξουν τις κάνουλες µε το νερό, να γεµίσουν οι δεξαµενές στα περιβόλια και να ποτιστούν τα δέντρα, ώστε να µπορέσουν τα βατράχια να ξανατραγουδήσουν για να ξαναζωντανέψει η πόλη.

Δείτε περισσότερα εδώ .

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Φάνος Χριστοφόρου γεννήθηκε στην Λευκωσία το έτος 1955. Έζησε και µεγάλωσε στην Αµµόχωστο της Κύπρου µέχρι τα δεκαεννιά του χρόνια που η πόλη πάρθηκε από τους Τούρκους. Φοίτησε στο ιστορικό Α’ Γυµνάσιο Αρρένων Αµµοχώστου και στην Νοµική Σχολή Αθηνών. Μετά την εισβολή εγκαταστάθηκε µόνιµα ως πρόσφυγας και έζησε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως Δικηγόρος. Είναι παντρεµένος µε δυο παιδιά και µια εγγονή.

ΠΌΤΕ:
Τετάρτη 31 Μαΐου
19:30

ΠΟΥ:
Κυπριακή Εστία
Κέκροπος 3, Πλάκα – Αθήνα