Βιβλιοπαρουσίαση: "Η Μαρμαρωμένη Γυναίκα κι άλλες ιστορίες"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Η Μαρμαρωμένη Γυναίκα κι άλλες ιστορίες”

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Μαρία Σουρίδη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο “Η Μαρμαρωμένη Γυναίκα και άλλες ιστορίες”, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 19:00.

Η συγγραφέας αφιερώνει τις δεκαέξι, μάλλον μακάβριες, ιστορίες της στις βασανισμένες ψυχές. Όλες οι διηγήσεις της έχουν ένα κοινό: είναι σαρκαστικές και “σκληρές”, σαν τους εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες μας, αποκαλύπτοντας όμως αλήθειες, που υπό κανονικές συνθήκες δεν τολμάμε να αντιμετωπίσουμε.

Από το οπισθόφυλλο

Στα χέρια σας κρατάτε μία συλλογή διηγημάτων με ιδιαίτερο στυλ. Πρόκειται για μικρές σε έκταση ιστορίες, μα με μεγάλο και βαθύ νόημα, στο τέλος των οποίων ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βάλει την προσωπική του υπογραφή. Γραμμένες με έναν απλό και συνάμα σαρκαστικό τρόπο, θέτουν στο προσκήνιο την καθημερινότητα, τις σκοτεινές σκέψεις και τους φόβους μας. Κάθε ιστορία αποτελεί ένα μικρό αγκάθι στην καρδιά. Είναι τα άσχημα όνειρα που δεν θέλουμε να βλέπουμε, είναι οι αλήθειες που μας πονούν και δεν τολμάμε να αντικρίσουμε.

Πώς είναι άραγε ο κόσμος όταν τον κοιτάς από ψηλά; Τι συμβαίνει στη ζωή μιας ιδιαίτερης μπαλαρίνας και ενός ζωγράφου; Πού μπορεί να ταξιδέψει μια ασήμαντη –στα μάτια μας– πλαστική σακούλα; Δεν είναι αστυνομικές ιστορίες. Δεν είναι θρίλερ. Δεν είναι καν χαριτωμένες. Ίσως κάποιοι τις χαρακτηρίσουν μακάβριες. Άλλωστε όσο και να προσπαθούμε να αποδιώξουμε το μελαγχολικό, ο ξαφνικός πόνος και η αίσθηση του μακάβριου αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας.

Η συγγραφέας

Η Μαρία Σουρίδη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική σχολή «Άγιος Παύλος» στον Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε εθελοντικά και για δύο χρόνια ως Ψυχολόγος στο Γ.Ν. Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ επέκτεινε τη δραστηριότητά της και σε άλλους φορείς που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Πέραν των επαγγελματικών, ασχολείται με τον αθλητισμό, τη μουσική και τη συγγραφή έργων. Από μικρή ηλικία, συνήθιζε να γράφει ιστορίες και ποιήματα, τα οποία αποτελούσαν μία μορφή εκτόνωσης. Ωστόσο, «Η μαρμαρωμένη γυναίκα και άλλες ιστορίες» αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια να μοιραστεί τις ιστορίες της με τον έξω κόσμο.