Βιβλιοπαρουσίαση: «Οι Κυριακές, το καλοκαίρι»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Οι Κυριακές, το καλοκαίρι»

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 19:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νουβέλας της Μαριαλένας Σεμιτέκολου, “Οι Κυριακές, το καλοκαίρι”.

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν
η Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας
ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος
και η συγγραφέας.

Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 175 61 | Τ. 21 0980 2520

 

“…Το χρώμα που ένα λογοτεχνικό έργο κατέχει και που δεν είναι άλλο από την άσκηση του ύφους, στο παρόν βιβλίο χωρίς υπερβολή αντικαθιστά, χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα, τη δημιουργό με τη βασική ηρωίδα, τις βιωμένες εμπειρίες με την πεζογραφική τους μετατροπή και εν κατακλείδι –και το κυριότερο– τη βασική επιμονή της συγγραφέως να δείξει μια γυμνή γυναίκα και από ρούχα αλλά και από σημαντικά ερεθίσματα που την κρατούν στη ζωή, μια ζωή η οποία δεν παρουσιάζει την παραμικρή ηδονή.”
― Χρίστος Παπαγεωργίου, Diastixo.gr

“…Τι συμβαίνει όταν η φαντασία αφήνεται αχαλίνωτη να αναστηλώσει νέους κόσμους μέσα από τους ήδη υπαρκτούς; Τότε έχουμε μια ηρωίδα που μένει στο σπίτι της την Κυριακή, τη Μαρίνα. Ένα ευρηματικό μυθιστόρημα που αφήνεται να μιλήσει μέσα από απρόβλεπτες σκέψεις. Από ένα δωμάτιο από το οποίο ανοίγεται ο κόσμος όλος. Μαρκαρισμένες από την απώλεια ψυχές που δένουν μέσα από μια ελκυστική αφήγηση σ’ ένα γαϊτανάκι αισθήσεων, με την πόλη απέξω να αλυχτά για έναν ακόμη γύρο όμορφων παραισθήσεων.
―Νίκος Κουρμουλής, Τα Νέα