Βιβλιοπαρουσίαση: "Οι Περιπέτειες του Ηρακλή" στον Ιανό

Βιβλιοπαρουσίαση: “Οι Περιπέτειες του Ηρακλή” στον Ιανό

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 12:00 οι εκδόσεις Μετρονόμος και ο IANOS παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο/CD του Στέργιου Γαργάλα (μουσική) και της Ζωής Παναγιωτοπούλου (στίχοι), «Οι Περιπέτειες του Ηρακλή», σε εικονογράφηση της Αλέξιας Οθωναίου.

 

Ο Στέργιος Γαργάλας θα παίξει βιολί, θα αφηγηθεί, θα τραγουδήσει και θα τον συνοδεύσουν οι: Μαργαρίτα Χριστοπούλου (πιάνο- φωνή), Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (κιθάρα- φωνή) και Ισίδωρος Παπαγεωργίου (μπάσο- φωνή).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο/CD

«Οι Περιπέτειες του Ηρακλή» είναι ένα μουσικό παραμύθι με πρωταγωνιστή έναν σκύλο, τον Ηρακλή, που ταξιδεύει σε διάφορες χώρες, συναντά άλλα ζώα και μοιράζεται μαζί μας τις ιστορίες τους μέσα από τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών και διαλόγους με παιδιά.

Σ’ αυτό το  ταξίδι που ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει μέχρι την Ινδία, γνωρίζεται με το δελφίνι, το γαϊδούρι, την αρκούδα, τον βάτραχο, την καμήλα, τον ιπποπόταμο, τη μαϊμού, τον ημίονο, την ελεφαντίνα, τον παπαγάλο και το ζαρκάδι. Μέσα από το ταξίδι του μας μεταφέρει μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση και την ελευθερία, την αξία της προσπάθειας και της επιμονής.

 

 

Η μουσική είναι του Στέργιου Γαργάλα και οι στίχοι της Ζωής Παναγιωτοπούλου. Τα τραγούδια, με τον ήχο κλασικής συμφωνικής ορχήστρας, ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης

 

Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Στόκας, Ασημένια Γαργάλα Ζαγοραίου, Στέργιος Γαργάλας και ο Άγγελος Μπούρας, που αφηγείται και τα κείμενα.

 

Το βιβλίο – cd συνοδεύεται  από  παρτιτούρες, σε ξεχωριστή έκδοση, όπου έχει γίνει διασκευή των τραγουδιών για πιάνο, κιθάρα και φωνή.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν την περιπέτεια και το  τραγούδι!