Βιβλιοπαρουσίαση: "Οι Χαμένοι Θεοί (μυθ-ιστόρημα) Ι. Η Ανακάλυψη"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Οι Χαμένοι Θεοί (μυθ-ιστόρημα) Ι. Η Ανακάλυψη”

Οι Εκδόσεις Πηγή, τα Public και ο συγγραφέας Βασίλης Μακαρίου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο “Οι Χαμένοι Θεοί (μυθ-ιστόρημα)”, στο κατάστημα Public Κοζάνης, την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 19:00.

Στο πρώτο αυτό μέρος της τριλογίας “Οι Χαμένοι Θεοί” – Ι. Η Ανακάλυψη, βρισκόμαστε στη σύγχρονη Αθήνα, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή. Μιας χώρας που άλλοτε άκμασε χάριν της λατρείας των ιδεών και της ελεύθερης σκέψης. Σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν τόσο παράλογα φυσιολογικά, οι πρωταγωνιστές μας θα κληθούν να ερευνήσουν την πηγή της φυσιολογικότητας του είδους μας…

Από το οπισθόφυλλο
Βρισκόμαστε στη σύγχρονη Αθήνα, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή. Μιας χώρας που άλλοτε άκμασε χάριν της λατρείας των ιδεών και της ελεύθερης σκέψης. Σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν τόσο παράλογα φυσιολογικά, οι πρωταγωνιστές μας θα κληθούν να ερευνήσουν την πηγή της φυσιολογικότητας του είδους μας.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, η ζωή ανακατευθύνεται από τη μια μέρα στην άλλη, κι ο χρόνος, ως μεταφορέας φωτός, αποστέλλει με την ακτίνα του τις πληροφορίες εκείνες που θα αποκαλύψουν ένα καλά κρυμμένο κι αιώνιο μυστικό. Ο δρόμος των πληροφοριών παραπλανά συνεχώς τις αισθήσεις, Η στιγμή της αποκάλυψης πλησιάζει. Μένει η σκέψη να μειώσει ταχύτητα, επιτρέποντας στο φως να την πλησιάσει, ώστε να αποκωδικοποιήσει σωστά τις πληροφορίες.

Θα καταφέρουν, τελικά, οι πρωταγωνιστές να παραμείνουν ανεπηρέαστα προσκολλημένοι στη δική τους έρευνα, στη δική τους Φολόη ή μήπως θα καταφέρει ο Ασπροντυμένος να κρατήσει ενεργό το πέπλο απόκρυψης της ιστορίας; Οι δαίμονες των αμφιβολιών χτυπούν ανελέητα τον νεαρό αρχαιολόγο. Δαίμονες που τείνουν να πάρουν σάρκα και οστά, εάν ο ίδιος δεν κερδίσει τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματά του.
Θα γίνουν οι δικαιολογίες τα επιχειρήματα της ανικανότητας ή μήπως η σοφία της δικής του Ιφιγένειας θα του χαράξει πάνω στον έναστρο ουρανό της Ελλάδας δρόμο φωτεινό προς τα αινίγματα του σύμπαντος;

Ο συγγραφέας

Ο Βασίλειος Ι. Μακαρίου, γεννήθηκε το 1976 στην Πτολεμαΐδα. Πλέον είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, με κύρια ενασχόληση του τη διαφήμιση και επικοινωνία. Σπουδές του η σκέψη, με την οποία γεννήθηκε και συνεχίζει έως και σήμερα να την αναπτύσσει, χόμπι του τα ταξίδια σε άγνωστους και χαμένους προορισμούς.

Το βιβλίο «Οι Χαμένοι Θεοί» αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα. Ένα έργο που καλεί τον καθένα να εξερευνήσει τα όρια του μύθου και της φαντασίας. Έχει όμως σημασία; Στο μυθ-ιστόρημα αυτό, η ιστορική αλήθεια μπερδεύεται με τη μυθοπλασία, με έναν τρόπο που μόνο ο μύθος μπορεί να αναδείξει και να επαναφέρει τις βαθύτερες αλήθειες της ύπαρξής μας. Ένα είναι βέβαιο, τα μυστικά είναι κλειδωμένα στις ψυχές όλων μας…