Βιβλιοπαρουσίαση: «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και οι Εκδόσεις Καμπύλη παρουσιάζουν την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην οδό Κουντουριώτου 18 Α & Νεότητος, το βιβλίο της Όλγας Παπακυριακού MSc Παιδιατρικής Νοσηλεύτριας Ρ/Π του Επικοινωνία 94 FM με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος». Εικονογράφηση Θοδωρής Κανάκης.

Το βιβλίο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και γράφτηκε με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει και να προάγει το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και μιλάει στις ψυχές των παιδιών και των εφήβων ενδυναμώνοντας την ενσυναίσθηση τους.

Έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας – Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ως κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση του στα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και είναι υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημ. Σχέσεων, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου, ο Διευθυντής του Υφυπουργού Παιδείας και Εκπαιδευτικός Θέμης Κοτσιφάκης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών της Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη και η Αντιπρόεδρος της ΕΝΕ και Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” Κορίνα Λιούτα.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η λογοτέχνης – σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής – εκδότης Κωνσταντίνος Σκηνιώτης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες:
Μάνια Βλαχογιάννη Σοπράνο crossover, πιανίστα, ηθοποιός και λογοτέχνης, θα παρουσιάσει την εκδήλωση και θα δώσει φωνή στη Σταγονούλα ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι». https://www.facebook.com/mania.vlachogianni
Η ομάδα ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ με τα εκπληκτικά τους κοστούμια και τη θεατρική τους κίνηση θα παίξουν live μουσική και θα ερμηνεύσουν παραμυθένια τραγούδια. https://www.facebook.com/Nefelopetra
Η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου, βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί, έχουν επιμεληθεί τη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση του τραγουδιού της Σταγονούλας.
https://www.facebook.com/pg/spanomarkou/about/?ref=page_internal

Θα υπάρχει μπουφές – Είσοδος ελεύθερη