Βιβλιοπαρουσίαση: «Μαύρα Λιβάδια» της Αγνής Σιούλα από τις εκδόσεις Λυκόφως

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μαύρα Λιβάδια» της Αγνής Σιούλα από τις εκδόσεις Λυκόφως

Αγνή Σιούλα και το βιβλίο της “Μαύρα Λιβάδια” από τις Eκδόσεις Λυκόφως θα βρίσκονται την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο MONK Grapes and Spirits για να σας μυήσουν στον κόσμο της Αλεξάνδρας και των Ακριτών στα Μαύρα Λιβάδια.

Ένα επικό μυθιστόρημα του φανταστικού, εμπνευσμένο από το έπος του Διγενή Ακρίτα και το ποίημα “Θανάσης Βάγιας, ο βρικόλακας” του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ένα καθηλωτικό μείγμα φαντασίας, παραφυσικών φαινομένων και μυστηριακής ομορφιάς.

Ομιλητές οι συγγραφείς: Γιώργος Γιώτσας George Giotsas και Κωνσταντίνα Λαψάτη Constance Lapsati

Facebook event

Facebook page

Δείτε το βιβλίο στις εκδόσεις Λυκόφως

 

 

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μαύρα Λιβάδια» της Αγνής Σιούλα από τις εκδόσεις Λυκόφως

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Αλεξάνδρα Βάγια είναι μια δεκαεννιάχρονη φοιτήτρια που κάνει όνειρα και σχεδιάζει το μέλλον της. Η ζωής της θα ανατραπεί όταν ανακαλύψει ότι ο μικρός της αδερφός είναι δέσμιος ενός όρκου αίματος που έχουν δώσει χιλιάδες οικογένειες εννέα αιώνες πριν, ενός όρκου που δεσμεύει ένα παιδί κάθε δεύτερης γενιάς σε μια εικοσαετή θητεία στα Μαύρα Λιβάδια. Η Αλεξάνδρα, για να απαλλάξει τον αδελφό της, αποφασίζει να καταταγεί στη θέση του. Αλλά η Αλεξάνδρα Βάγια, κεντρική ηρωίδα στο μυθιστόρημα φαντασίας της Αγνής Σιούλα “Μαύρα λιβάδια”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, δεν θα καταταγεί σε έναν τυπικό στρατό. Θα κάνει τη θητεία της στα Μαύρα Λιβάδια, εκεί που ο θάνατος ελλοχεύει και θα μας επισκεφτεί, αν οι ακρίτες δε θυσιάσουν τα νιάτα τους και ενίοτε τη ζωή τους στη φύλαξη των συνόρων. Και θα αναμετρηθεί με απάνθρωπα τέρατα και απόκοσμες οντότητες. Για να επιβιώσει, η Αλεξάνφρα Βάγια πρέπει να μετατραπεί από ένα απλό κορίτσι σε έναν σκληρό στρατιώτη.

Ένα μυθιστόρημα επικής φαντασίας, εμπνευσμένο απ’ το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Βρικόλακας» και το έπος του Διγενή Ακρίτα.

 

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μαύρα Λιβάδια» της Αγνής Σιούλα από τις εκδόσεις Λυκόφως

 

Η συγγραφέας

Η Αγνή Σιούλα γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε ακούγοντας δημώδη αλλά και αυτοσχέδια παραμύθια απ’ τη γιαγιά και τη μητέρα της. Απ’ την παιδική της ηλικία υπήρξε φανατική αναγνώστρια και σύντομα άρχισε να γράφει και η ίδια. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση. Κατοικεί με την οικογένειά της σε ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών και εργάζεται σε βιβλιοθήκη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι ταινίες, οι σειρές φαντασίας και συνεχίζει να λατρεύει το διάβασμα. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Έρχονται με την ομίχλη» εκδόθηκε το 2013 (εκδ. Πατάκη), ενώ το 2017 συμμετείχε μαζί με την υπόλοιπη συγγραφική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού will o wisps στη συλλογή διηγημάτων φαντασίας «Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς».