Βιβλιοπαρουσίαση: «Να το πεις της Νύχτας σου» στα Public Συντάγματος

Βιβλιοπαρουσίαση: «Να το πεις της Νύχτας σου» στα Public Συντάγματος

Τα Public και οι Εκδόσεις Ροπή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου λογοτεχνικού  βιβλίου του Καθηγητή Οικονομικών Παναγιώτη Πετράκη, «Να το πεις της Νύχτας σου», την Τρίτη 27/3 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος,  Αθήνα). Είσοδος: Ελεύθερη

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Πετράκης, συγγραφέας του βιβλίου, Διονύσιος Αναπολιτάνος, Ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφίας των Μαθηματικών και της Λογικής, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επ. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής και Κέλη Δασκαλά, Διδάσκουσα Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής Ε.Α.Π.

 

Στα χρόνια της κρίσης διαδραματίζεται στην Αθήνα μία μεταφυσική – αστυνομική ιστορία. Η εξέλιξή της θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της τυχαιότητας και των ανθρώπινων σχέσεων. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, στο οποίο η εξιχνίαση ενός φόνου συμπορεύεται με όσα σημαντικά ορίζουν τις ζωές των ηρώων του: το τυχαίο, τη συντροφικότητα, την ευτυχία, την αβεβαιότητα, την απώλεια.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Να το πεις της Νύχτας σου» στα Public Συντάγματος

Το βιβλίο

Ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή που εκτυλίσσεται στα χρόνια της ευτυχίας και της απώλειας με την τυχαιότητα και τη συντροφικότητα να καθορίζουν τη ζωή.
Στα χρόνια της κρίσης ξεδιπλώνεται μια μεταφυσική – αστυνομική ιστορία. Η εξέλιξή της θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της τυχαιότητας και των ανθρωπίνων σχέσεων.

Μια νύχτα στην Ελλάδα του 1998. Στην περίοδο της αμέριμνης απόλαυσης, ένας ανθρωπιστής και τυπικός εκπρόσωπος της μεσαίας τάξης δολοφονείται άγρια. Η πολύτιμη συλλογή γραμματοσήμων του χάνεται. Ο αστυνόμος Βελλής βάζει ως σκοπό της ζωής του την εξιχνίαση του φόνου αν και τα στοιχεία που έχει στα χέρια του για αυτόν είναι ελάχιστα.

Ο μυστηριώδης φόνος συνδέεται με τις ζωές έξι φίλων. Πρόκειται για δύο παράλληλους κόσμους: το ιστορικό της εξιχνίασης της δολοφονίας και την εξέλιξη της ζωής των ηρώων. Αυτοί οι δύο κόσμοι επικοινωνούν συστηματικά μεταξύ τους με έναν υποδόριο τρόπο οργανώνοντας κομμάτι, κομμάτι το παζλ της εξέλιξης αυτής της ιστορίας, της κορύφωσης και της κάθαρσης του τέλους. Ενοποιητικός παράγοντας των δύο κόσμων είναι μία μεταφυσική παρουσία: το πνεύμα του δολοφονημένου που σαν από μηχανής θεός των αρχαίων κλασικών καθοδηγεί την εξέλιξη του μύθου. Μήπως είναι η τυχαιότητα; Το φάντασμα επηρεάζει την διερεύνηση του φόνου και τη ζωή των πρωταγωνιστών και κρατάει ζωντανή την υπόθεσή του με την ελπίδα να λυτρωθεί. Ποιος όμως έχει δολοφονηθεί αλήθεια; Ο συλλέκτης και ανθρωπιστής ή οι ίδιες οι ζωές των ηρώων;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Πετράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1953 όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λουμπούνη και έχουν μία κόρη, την Ισαβέλλα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Από μικρός ασχολήθηκε με το γράψιμο και την κοινωνική αλλαγή. Το μυθιστόρημα «Να το πεις της νύχτας σου» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών βιβλίων και άρθρων σχετικά με την ευρωπαϊκή και την ελληνική ανάπτυξη, την κρίση και την οικονομική πολιτική.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο blog https://nyxta.ppetrakis.gr

Είπαν για το βιβλίο: https://nyxta.ppetrakis.gr/#critics