Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο”

Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ,

στο πλαίσιο της σειράς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,

και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στο  café,

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

του Γιάννη Παπαγιάννη

 «Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ελένη Γκίκα, συγγραφέας – κρ­ιτικός.

Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας

Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας- κριτικός και

Τζούλια Γκανάσου, συγγραφέας- κριτικός

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΙΑΝΟS CAFÉ

Σταδίου 24 Αθήνα

τηλ. 2103217917

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το μυθιστόρημα του Γιάννη Παπαγιάννη, «Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινά να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει απ’ τα χέρια τους και η ιστορία –και η ζωή– του προπάππου της προκύπτει διαφορετική. Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου ζει δυο χρεοκοπίες, ερωτεύεται, περιδιαβαίνει ανάμεσα σε μύθους της εποχής και μαζί του ξαναζούμε και διαβάζουμε διαφορετικά την Ιστορία.

Μια «ιστορική κωμωδία», που με το ειρωνικό, στοχαστικό, ανατρεπτικό της ύφος, την εμπεριστατωμένη αναπαράσταση των εποχών και την απολαυστική μεταχείριση των κεντρικών της ηρώων, μας υποχρεώνει σε μια διαφορετική ανάγνωση και αποτίμηση της Ιστορίας.

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Ικαρία. Σπούδασε φυσική και έκανε μάστερ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Πέντε ώρες (1990), Η πικρή γεύση (1993), Ο ύπνος περιβάλλει (1998), Η ασθένεια της πεταλούδας (2009), Το διπλό πρόσωπο του νου (2015). Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά και έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Δημοσιεύει κριτικές βιβλίου στην Αυγή, στον Ελεύθερο Τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά.