Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας»

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου, «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας». Πρόκειται για την προσπάθεια ενός ιδιαίτερου ατόμου να δει τα πράγματα με την κοινή οπτική, να μιλήσει την ίδια γλώσσα με τους πολλούς και να συμπορευτεί μαζί τους

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η επικ. καθ. Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας Αντιγόνη Βλαβιανού και ο κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης.

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Στέλιος Μάινας.

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα ιδιαίτερο άτομο αγωνίζεται να δει τα πράγματα με την κοινή οπτική, να μιλήσει την ίδια γλώσσα με τους πολλούς και να συμπορευτεί μαζί τους. Εμπόδιό του η ανεξέλεγκτη φαντασία του. Από αυτήν βασανίζεται. Γιατί τον αναγκάζει να ερμηνεύει διαφορετικά τα συμβάντα και τις καταστάσεις της ζωής του. Όπως την ανατίναξη ενός γεφυριού, τη μόλυνση από τη λογοτεχνία, την πυρπόληση του αγαπημένου δέντρου του, την αναβίωση του έρωτα. Τέτοια συμβάντα διηγείται και εκθέτει, σε μιαν εναγώνια προσπάθεια να τα κατανοήσει, να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και να καθυποτάξει τους φόβους του. Τότε μόνο θα μπορέσει να ενταχθεί και να ζήσει όπως οι άλλοι.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Μήτσου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Ελληνική Φιλολογία. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση και διετέλεσε σύμβουλος φιλολόγων στην Αθήνα. Έχει εκδώσει εννέα συλλογές διηγημάτων, πέντε μυθιστορήματα και δύο νουβέλες. Το μυθιστόρημά του Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1996 και η συλλογή διηγημάτων Σφήκες με το βραβείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών (Ουράνη) το 2002. Η νουβέλα Ο κύριος Επισκοπάκης απέσπασε το 2007 το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ). Το 2016 απονεμήθηκε στον Ανδρέα Μήτσου το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή του Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

 

Βιβλιογραφία

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: Ο αγαπημένος των μελισσών (2018), Γκαλίνα (2017), Η Αλεξάνδρα (ePUB) (2015), Η Αλεξάνδρα (2015), Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια (2014), Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια (ePUB) (2014), Τα Χριστούγεννα ενός άτυχου μπάτσου (2013), Τα Χριστούγεννα ενός άτυχου μπάτσου (ePUB) (2013), Τέλος καλό, όλα καλά (2012), Τέλος καλό, όλα καλά (ePUB) (2012), Ο κίτρινος στρατιώτης (2012), Ο κίτρινος στρατιώτης (ePUB) (2012), Ο αγαπημένος των μελισσών (2010), Η ελεημοσύνη των γυναικών (2009), Ο κύριος Επισκοπάκης (2007), Ο χαρτοπαίκτης έχει φοβηθεί (2006), Ιστορίες συμπτωματικού ρεαλισμού (2005), Ο σκύλος της Μαρί (2004), Σφήκες (2001), Γέλια (1998), Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου (1995).

 

Στοιχεία Βιβλίου

Εκδόσεις Καστανιώτη

Συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου

Link Βιβλίου

Link Εκδήλωσης