Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Πλανήτης Τικ Τακ"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο Πλανήτης Τικ Τακ”

Οι εκδόσεις Cambia και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Πλανήτης Τικ Τακ της Σίας Αντώνακα και  Ρουμπίνης Μεντζελοπούλου.

 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:00 στον IANO.

 

Δραματοποίηση μέρους του κειμένου:

Φανή Κατέχο και Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου

 

Ερμηνεία τραγουδιών:

“Ο πλανήτης Τικ- Τακ” και “Οι Παύσεις” : Κώστας Μπουγιώτης

 

Συμμετέχουν  οι μουσικοί:

 

Γιωργος Καλοδούκας,  ηλεκτρική κιθάρα

 Κατερίνα Κωττή,  ηλεκτρικό μπάσο

Θάνος Καλοδούκας, ντραμς

Μιχάλης Τόμπλερ, πιάνο

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFE

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

Ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι που εκτυλίσσεται στο μουσικό πλανήτη Τικ-Τακ. Στον πλανήτη αυτό υπάρχουν δύο χώρες. Η μία υποστηρίζει την κλασική μουσική ενώ η άλλη τη μοντέρνα με αποτέλεσμα να φιλονικούν ασταμάτητα για το ποια μουσική πρέπει να υπερισχύσει στον πλανήτη.

 

Η διαμάχη τους αυτή παίρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις που ο πλανήτης Τικ-Τακ κινδυνεύει να καταστραφεί αφού διώχνουν το φως που του δίνει ζωή!

Τελικά αναγκάζονται να συμφιλιωθούν και η συνεργασία τους έχει ως αποτέλεσμα μια εξ’ ολοκλήρου νέα, δική τους μουσική με στοιχεία τόσο της κλασικής όσο και της μοντέρνας μουσικής.

 

Ένα μουσικό παραμύθι που απευθύνεται σε δασκάλους και μουσικούς, συνοδεύεται από cd αφήγησης και παράρτημα μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να βιώσουν μέσα από το παιχνίδι βασικές έννοιες της μουσικής όπως ο ρυθμός, η μελωδία, να διακρίνουν όργανα της κλασικής αλλά και της μοντέρνας ορχήστρας.

Πέρα από την εκπαιδευτική του ιδιότητα είναι ένα ανάγνωσμα κατάλληλο για παιδιά δημοτικού, που θα τα ταξιδέψει διευρύνοντας τη φαντασία τους.

 

Λίγα λόγια για την παρουσίαση του βιβλίου:

 

Μια διαδραστική παρουσίαση όπου θα συμμετέχουν γονείς και παιδιά, με ζωντανή μουσική και την καθοδήγηση εκπαιδευτικών θα ενθουσιάσει τους παρευρισκόμενους μετατρέποντας την παρουσίαση σε μια όμορφη παρέα όπου οι συμμετέχοντες θα μπουν μέσα στο παραμύθι και θα το ζήσουν σα μια αληθινή ιστορία.

 

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δασκάλους και μουσικούς που ασχολούνται με παιδιά των άνω ηλικιών αλλά και σε γονείς ως ένα ευχάριστο κι επιμορφωτικό ανάγνωσμα!

 

IANOS, Σταδίου 24.