Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος. Η παρακαταθήκη του για την Ελλάδα"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος. Η παρακαταθήκη του για την Ελλάδα”

Οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου

Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος
η παρακαταθήκη του για την Ελλάδα
που επιμελήθηκε ο Κωστής Ι. Αιλιανός

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Σαμαράς, Βουλευτής, τ. Πρωθυπουργός
Ανδρέας Λοβέρδος, Καθηγητής, Βουλευτής, τ. Υπουργός
Θανάσης Διαμαντόπουλος, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου στις 7:00μ.μ. | Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Πληροφορίες: 210 3806305

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«[…] Έχοντας θητεύσει κοντά στον Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο επί πέντε έτη, αισθάνθηκα την ανάγκη, προσφέροντας δείγματα από τον ίδιο του τον λόγο, τον άμεσο, τον μεστό, τον επίκαιρο, να συνεισφέρω με τον δικό μου τρόπο ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του για την συμβολή του κατά την δεκαετία της Προεδρίας του στην εδραίωση του πολιτεύματος της χώρας, για την συνολική προσφορά του στην Ελλάδα, στον υγιή πολιτικό βίο. Έτσι ώστε να τον θυμόμαστε ως τον Πρόεδρο που επεδίωξε, με την εντιμότητά του, με τον λόγο του και το παράδειγμά του όχι μόνον να εμφυσήσει νέα πνοή και κύρος στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και να επηρεάσει ευρύτερα τα ήθη του πολιτικού στερεώματος.

[…] Στο τέλος της θητείας του ο Πρόεδρος, σε μία εκ βαθέων εξωτερίκευση, απεδέχθη ότι «υπήρξε ευτυχής διότι συμμετέσχε στην λειτουργία ενός πολιτεύματος, το οποίο ήταν το καλύτερο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους». Διότι, όντως, η δεκαετία της προεδρίας του χαρακτηρίστηκε από αξιοσημείωτη ομαλότητα στον κοινωνικό και πολιτικό βίο, στην οποία είχε συμβάλει αποφασιστικά ο ίδιος, με την παρουσία του στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα».

ΚΩΣΤΗΣ Ι. ΑΙΛΙΑΝΟΣ