Βιβλιοπαρουσίαση: "O θησαυρός της Δαμασκού"

Βιβλιοπαρουσίαση: “O θησαυρός της Δαμασκού”

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Δανάη Ιμπραχήμ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «O θησαυρός της Δαμασκού». Σας περιμένουμε στο Καφέ Αίτιον Πολυχώρος Πολιτισμού,  Τζιραίων 8, Αθήνα (στάση μετρό Ακρόπολη), την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00.

Μία ιδιαίτερη ιστορία που εκτυλίσσεται στην πρωτεύουσα της Συρίας και απεικονίζει το σκληρό πρόσωπο της επιβίωσης, μέσα από ένα αγωνιώδες ταξίδι!

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η κυρία Ηλέκτρα Ιμπραχήμ(φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου) και η κυρία Άρτεμις Βελούδου (απόφοιτος Ιστορικού/Αρχαιολογικού, συγγραφέας, επιμελήτρια βιβλίων).

Από το οπισθόφυλλο
Βρισκόμαστε στο έτος 674 μ.Χ. Τα πλοία του χαλίφη Μωαβία Α΄ έχουν περικυκλώσει την Κωνσταντινούπολη και απειλούν να την πολιορκήσουν. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ χρειάζεται χρήματα για να εξασφαλίσει την επιτυχημένη άμυνα της πόλης, γι’ αυτό και δίνει μια σημαντική αποστολή στον έμπιστό του, στρατιώτη Αστέριο. Εκείνος κι ο εκ γενετής μουγκός του ξάδερφος, ταξιδεύουν στην αραβοκρατούμενη, πλέον, Δαμασκό, για να επιστρέψουν στον αυτοκράτορά τους έναν θησαυρό. Σύμμαχός τους στη δύσκολη αυτή αποστολή γίνεται η κόρη του χαλίφη, Ααζίν, μια νεαρή κοπέλα με υψηλές γνώσεις και ικανότητες. Η αποστολή τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη μόλις μπουν στον δρόμο τους φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ανίδεοι Ρωμαίοι θα μάθουν με αιματηρό τρόπο την πραγματική ιστορία της δυναστείας των Ομεϋαδών και θα κληθούν να προστατέψουν τη σουλτάνα Ααζίν από θανάσιμους εχθρούς.

Όλοι τους, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, θα χρειαστεί να διασχίσουν δύσβατα μονοπάτια για να επιβιώσουν από κάθε δοκιμασία που μπαίνει στο διάβα τους. Σύντροφοί τους αξίες κι ιδανικά, αλλά και μια θεϊκή βοήθεια. Στο τέλος θα καταφέρει ο καθένας τους να βρει τον δικό του θησαυρό.

«Ο πατέρας σου πιστεύει σε λάθος θεό». «Το λες συνέχεια αυτό για τον Αλλάχ. Γιατί είναι λάθος;» «Γιατί δεν είναι ο Θεός». «Κι αν είναι; Κι αν πιστεύουμε στον ίδιο θεό, αλλά τον αποκαλούμε με διαφορετικό όνομα;»

Η συγγραφέας
H Δανάη Ιμπραχήμ κατοικεί στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Είναι τέκνο ελληνικής και αραβικής καταγωγής, όπως και το βιβλίο της. Φοιτά στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη συγγραφή στα χρόνια του Γυμνασίου, γράφοντας απλές λογοτεχνικές ιστορίες. Αργότερα τόλμησε να συνθέσει ποιήματα, συνεχίζοντας παράλληλα την ενασχόλησή της με τα πεζά. Το 2015 ξεκίνησε να γράφει ένα μυθιστόρημα φαντασίας αποτελούμενο από έξι μέρη, με τίτλο “Κάτω Κόσμος,” το οποίο δημοσιεύει σε συνέχειες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Watt Pad.

Ως προς την τριλογία “Ο Θησαυρός της Δαμασκού”, το πρώτο μέρος της οποίας κρατάτε στα χέρια σας, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο, μέσα από το οποίο προσδοκά τη γνωριμία της αραβικής κουλτούρας με το ελληνικό κοινό.