Βιβλιοπαρουσίαση: «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα»

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Πνοή παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου, «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα». Τέσσερις ιστορίες. Τέσσερις βαθιές βουτιές, με μία μόνο ανάσα, στον ψυχισμό μας, όπου συναντάμε όλες τις χάρες του κόσμου τούτου μα και τους χειρότερους εφιάλτες του.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-συγγραφέας

Δέσποινα Μπλαστροπούλου, συγγραφέας-καθ. Γαλλικών

Θανάσης Νιάρχος, ποιητής-συγγραφέας

Πένυ Παπαδάκη, συγγραφέας

Θοδωρής Ρουσόπουλος, πρ. υπουργός-καθ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός-σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπάζας.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γιούλη Τσακάλου blogger-δημιουργός της βιβλιοφιλικής ομάδας «Βιβλίο-Παρουσιάσεις-Κριτικές».

 

 

Θα απευθύνει χαιρετισμό η συγγραφέας-εκδότρια των εκδόσεων Πνοή, Κάκια Ξύδη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μετά το επικό παραμύθι «Τα επτά βασίλεια της Ελευθερίας» ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος μας δίνει πάλι από τις εκδόσεις Πνοή τα διηγήματά του με γενικό τίτλο «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα». Τέσσερις ιστορίες. Τέσσερις βαθιές βουτιές, με μία μόνο ανάσα, στον ψυχισμό μας, όπου συναντάμε όλες τις χάρες του κόσμου τούτου μα και τους χειρότερους εφιάλτες του. Τέσσερις άνθρωποι αποδεικνύουν με τις ζωές τους πως υπάρχουν αστέρια που δεν φοβούνται το ξημέρωμα.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007, στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ Αθηνών, «EMOTION PICTURES – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία», προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Θεός στον ορίζοντα», δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη, η οποία ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2010 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο TEDx Athens 2010. Αρθρογραφεί στους «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ» και στο «envivlio». Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, ένα παιδικό παραμύθι καθώς και ένα ανάγνωσμα για εφήβους και ενήλικες. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί από τον Όμιλο για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής με έπαινο για το σύνολο της δουλειάς του. Το «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα» είναι το ένατο βιβλίο του και το δεύτερο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

 

Στοιχεία Βιβλίου

Εκδόσεις Πνοή

Συγγραφέας Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

link Βιβλίου

link Εκδήλωσης