Βιβλιοπαρουσίαση: "OYZO 44 OYZO" του Άγγελου Αυγουστίδη

Βιβλιοπαρουσίαση: “OYZO 44 OYZO” του Άγγελου Αυγουστίδη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο OYZO 44 OYZO, του Άγγελου Αυγουστίδη. Μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του 1950.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη, 2/5, στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Δρούτσας, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Καρίνα Λάμψα, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος Ρ/Σ Αθήνα 9,84.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μυθιστόρημα

ISBN: 978-960-04-4892-4, σελ. 240, τιμή: 12,50 €, Απρίλιος 2018

 

Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης, o οδηγός του, γυρίζουν με ένα παλιό φορτηγό – μια Dodge του βρετανικού στρατού – τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, πουλώντας κρασί, ούζο και άλλα ποτά.

Το μετρικό σύστημα είναι η οκά και το κονιάκ το λένε ακόμη κονιάκ και όχι μπράντι. Η καθαρεύουσα είναι στις δόξες της, ο Ψυχρός Πόλεμος στο ζενίθ του και η Ελλάδα δεν έχει ακόμη συνέλθει από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο.

Το Βασίλειο της Ελλάδας μόνο δημοκρατία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προβλήματα πωλητών και πελατών, ο τρόπος που αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, οι προσωπικές ιστορίες τους και το παρελθόν τους είναι άμεσα συνυφασμένα με την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του 1950.

 

Ο Άγγελος Αυγουστίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ολλανδία, όπου και εκπόνησε το διδακτορικό του. Εργάστηκε αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Σύγχρονης Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Άμστερνταμ. Αργότερα μεταπήδησε στο τότε Ελληνικό Υπουργείο Τύπου και υπηρέτησε σε διάφορα πόστα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε ξανά στην Ολλανδία.

Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει μονογραφίες, άρθρα και δοκίμια, κυρίως ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου, τα περισσότερα στα ολλανδικά. Το Ούζο 44 Ούζο είναι το πρώτο λογοτεχνικό έργο του.