Βιβλιοπαρουσίαση: Το παιδί της Στάζι

Βιβλιοπαρουσίαση: Το παιδί της Στάζι

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος το μυθιστόρημα Το παιδί της Στάζι του David Young, σε μετάφραση Σοφίας Ανδρεοπούλου.
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που τιμήθηκε με το Βραβείο Dagger της Βρετανικής Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας για το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα.

Ο συγγραφέας David Young θα παρουσιάσει το βιβλίο του και θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες στο βιβλιοπωλείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην Πάρο: την Κυριακή, 16 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. (Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)

DAVID YOUNG

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ

Μια υπόθεση για την Κάριν Μίλερ

Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου

iSBN: 978-960-04-4829-0, σελ. 416, τιμή: 15.50 €, Ιούλιος 2017

 

«Ανατριχιαστικό». Daily Telegraph

«Συναρπαστικό». Sunday Express

«Εξαιρετικό. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που μου θύμισε τις καλύτερες δουλειές του Ρόμπερτ Χάρις».

Mason Cross, συγγραφέας του μυθιστορήματος The Samaritan

 

Βραβείο Dagger της Βρετανικής Ένωσης Συγγραφέων

Αστυνομικής Λογοτεχνίας για το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα

 

Ανατολικό Βερολίνο, 1975

Όταν η υπολοχαγός Κάριν Μίλερ καλείται να διαλευκάνει τον φόνο μιας έφηβης που το πτώμα της ανακαλύφθηκε στη νεκρή ζώνη περιμετρικά του Τείχους του Βερολίνου, σκέφτεται ότι έχει δει πολλές φορές το ίδιο έργο. Μόλις φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, συνειδητοποιεί ότι η υπόθεση αυτή δεν θυμίζει καμία άλλη αντίστοιχη. Απ’ ό,τι φαίνεται, το κορίτσι προσπαθούσε να δραπετεύσει – όχι όμως από την Ανατολική προς τη Δυτική Γερμανία, αλλά το αντίστροφο – και, όπως θα αποδειχθεί, το σκηνικό του φόνου ήταν σκηνοθετημένο.

Η Μίλερ είναι μέλος της Αστυνομίας του Λαού, ωστόσο σε ένα καθεστώς όπως αυτό της Ανατολικής Γερμανίας η δύναμή της είναι περιορισμένη. Οι αξιωματικοί της Στάζι της ζητούν να ανακαλύψει την ταυτότητα του δολοφονημένου κοριτσιού, αλλά στην πορεία τη βγάζουν από την υπόθεση με την αιτιολογία ότι έχει υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας της. Εκείνη όμως δεν πτοείται. Συνεχίζει την έρευνα και οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια και επώδυνες αλήθειες.

 

«Η ιστορία του Young είναι συναρπαστική και ο βασικός γυναικείος χαρακτήρας προωθεί την πλοκή με σταθερό ρυθμό… Μου θυμίζει τη διάσημη σειρά του σπουδαίου Henning Mankell με ήρωα τον Κουρτ Βαλάντερ. Η δράση είναι αξιοσημείωτη και οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες ήρθαν για να μείνουν». LΙΤΕRATURE Works

 

«Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Χάρη στην αριστοτεχνική πλοκή και στον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η ζωή πίσω από το Τείχος του Βερολίνου, το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο». – David Jackson, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Cry Baby

 

«Ο Young αποδίδει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τον φόβο και την παράνοια που επικρατούσαν στην κοινωνία της Ανατολικής Γερμανίας… Πραγματικά μου άρεσε το μυθιστόρημα αυτό και το συστήνω ανεπιφύλακτα».

The Crime Warp

 

Ο David Young κατάγεται από μια περιοχή κοντά στο Χαλ. Σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες στο Πολυτεχνείο του Μπρίστολ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες, σε ένα πρακτορείο ειδήσεων του Λονδίνου και σε διάφορα άλλα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα. Το Παιδί της Στάζι είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, και περιλαμβανόταν για πολλές εβδομάδες στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία στην Αγγλία.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του David Young

TO ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ

την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου

(πεζόδρομος, Πλατεία Εκατονταπυλιανής, Πάρος | Τηλ. 2284022247).

 

Ο συγγραφέας  θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Αριάδνη Νικολάρα, φιλόλογος-τραπεζική υπάλληλος.

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ