Βιβλιοπαρουσίαση: «Συνήγορος της ζωής»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Συνήγορος της ζωής»

Ένα βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα με κινηματογραφικό ρυθμό είναι το βιβλίο της Εύας Διαμαντάκη «Συνήγορος της ζωής». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 17.30 στο Monk (Καρόρη 4, στο κέντρο της Αθήνας) με ομιλητές τους δικηγόρους Άγγελο Ζερβό και Εύη Μπούκη.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ανατροπή παραδοσιακών αξιών, με τον άνθρωπο να θεωρεί ως υπέρτατες αξίες το χρήμα, την επαγγελματική αναρρίχηση και μάλιστα να πατάει επί πτωμάτων για να «πετύχει». Αυτό το περιβάλλον περιγράφει το μυθιστόρημα της Εύας Διαμαντάκη «Συνήγορος της ζωής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Ένα μυθιστόρημα που επικεντρώνεται και αναδεικνύει τη σύγκρουση μεταξύ δύο αντρών, οι οποίοι ιεραρχούν διαφορετικά τις αρχές και τις αξίες.

Το μυθιστόρημα δεν είναι ηθικοπλαστικό, αλλά συγκαταλέγεται στις ηθογραφίες. Δύο είναι οι χαρακτήρες που κυριαρχούν. Από τη μία ο Στράτος, ο κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, που κόντρα στην επιθυμία του πατέρα του φεύγει από το Ρέθυμνο και πηγαίνει στην Κομοτηνή να σπουδάσει νομικά. Μαζί του κουβαλάει μόνο τις αρχές και τις αξίες που του έχει κληροδοτήσει η οικογένειά του. Και με αυτές προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του.

Στην Κομοτηνή θα συναντήσει τον Νίκο, ο οποίος ακολουθεί την αντίθετη πορεία: Κάνει το χατίρι του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του να σπουδάσει νομικά, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την εύνοιά του που συνεπάγεται διατήρηση των προνομίων για μία προκλητικά άνετη ζωή, πατώντας επί πτωμάτων. Ο Νίκος θα εκμεταλλευτεί τη φιλία του Στράτου και θα υπονομεύσει κάθε άλλη σχέση του, για να τον έχει υποχείριό του.

Φόντο στη σκιαγράφηση αυτών των δύο πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων, η ζωή και τα παιχνίδια της, οι άνθρωποι και οι επιλογές τους, οι αρχές και οι αξίες, τα όνειρα και η αδυσώπητη πραγματικότητα, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις. Σε αυτό το φόντο, με επίκεντρο τη σύγκρουση δύο αντρών, με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, η Εύα Διαμαντάκη περιγράφει τη σύγκρουση δύο αντίπαλων κόσμων.

Και, φυσικά, καταλυτικός ο ρόλος των γυναικών που μπαίνουν και βγαίνουν από τη ζωή τους, με αποκορύφωμα μία γυναίκα που και οι δύο θα διεκδικήσουν, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, καθώς ο Στράτος και ο Νίκος έχουν άλλη αντίληψη για τη ζωή και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Συνήγορος της ζωής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εύα Διαμαντάκη

ISBN: 9786185095550

ΣΕΛΙΔΕΣ: 398

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 17 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ