Τα δέντρα ριζώνουν παντού

Βιβλιοπαρουσίαση: Τα δέντρα ριζώνουν παντού

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ηλέκτρα Δημητριάδου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα δέντρα ριζώνουν παντού” στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας
Στην εκδήλωση εκτός απο την συγγραφέα, θα μιλήσει και η Μένη Τσιούτσιουρα-Καριπίδου (φιλόσοφος-γλωσσολόγος), καθώς και η Ξένια Παπαδοπούλου (βιβλιοθηκονόμος).

Από το οπισθόφυλλο…

Πούλα ό,τι έχεις και δεν έχεις και φύγε για την Ελλάδα». Ο Βαγγέλης Ευαγγέλου, πληροφορούμενος για την επερχόμενη Μικρασιατική καταστροφή, καταφεύγει μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, στην Επάνω Πόλη. Η προσαρμογή θα είναι δύσκολη. Δίπλα τους και άλλοι πρόσφυγες. Θα καταφέρουν όμως να χτίσουν το δικό τους σπίτι και να αποκτήσουν περιουσία. Η ζωή τους, όμως, θα αλλάξει και πάλι πορεία. Η Γερμανική κατοχή, η Αντίσταση και ο εμφύλιος, θα σημαδέψουν τη ζωή των πρωταγωνιστών. Μια θαυμάσια απεικόνιση της Θεσσαλονίκης μέσα από τη ζωή που έφυγε αλλά και τη ζωή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τις αλλαγές της και τις παντοτινές ομορφιές της.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Ηλέκτρα Δημητριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και πολλά χρόνια στην Έδεσσα, όπου ανέπτυξε μεγάλη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδημοτικό ραδιόφωνο και είχε μόνιμη στήλη σε τοπική εφημερίδα. Δούλεψε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των ασφαλειών. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιούς και τέσσερα εγγόνια. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

 

Που;
Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου
Πτολεμαΐδα
Πότε;

Σάββατο 13 ΜαΪου
19:30