Βιβλιοπαρουσίαση: «Το πίσω μπαλκόνι»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Το πίσω μπαλκόνι»

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Φωτεινής ΦραγκούληΤο πίσω μπαλκόνι», σε εικονογράφηση της Εύης Τσακνιά. Ένα βιβλίο στο οποίο η ένταξη των ποιημάτων μέσα στο πεζό κείμενο δημιουργεί με φυσικότητα ένα ιδιαίτερο λυρικό τραγούδι για την αγάπη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Παπαδάτος, αν. καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δημήτρης Βανέλλης, συγγραφέας-σεναριογράφος κόμικς

Ελένη Ζησοπούλου-Τσακυράκη, κλινική ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια

Εύη Τσακνιά, εικονογράφος

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν συγγράφεις-φίλοι της Φωτεινής Φραγκούλη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πασίγνωστη συγγραφέας –και γάτα– Πουπέτα Πουπετέλλη ανακαλύπτει στο πίσω μπαλκόνι τα ποιήματα της Μελένιας, της άλλης γάτας του σπιτιού. Φιλότεχνη κι ευαίσθητη καθώς είναι, τα διαβάζει και συγκινείται από τα τέλεια γατικά της Μελένιας, αλλά και από τον εσωτερικό της κόσμο. Ώστε λοιπόν συγκατοικούσε τόσον καιρό με μια ποιήτρια τόσο σεμνή, που κράτησε κρυφό το χάρισμά της! Πώς θα της εκφράσει τα συναισθήματά της, τώρα που η Μελένια είναι πια μακριά; Έτσι, η Πουπέτα ανακαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια για τη ζωή: «Οι τσιγκουνιές στην αγάπη είναι μεγάλη χαζομάρα».

 

Το πίσω μπαλκόνι ολοκληρώνει τον κύκλο μιας μεγάλης αγάπης, που ξεκίνησε με το Κατ-γατ-καραγάτ. Ένα βιβλίο στο οποίο η ένταξη των ποιημάτων μέσα στο πεζό κείμενο δημιουργεί με φυσικότητα ένα ιδιαίτερο λυρικό τραγούδι για την αγάπη. Η Φωτεινή Φραγκούλη μάς μεταφέρει για μία ακόμη φορά στον ήσυχο, στοχαστικό και αστείο κόσμο της Πουπέτας Πουπετέλλη.

 

Γάτας φιλότεχνης, καλλιτεχνικής κι αγαπησιάρας. Οι εικόνες της Εύης Τσακνιά ολοκληρώνουν τον τρυφερό κι ολίγον φιλάρεσκο κόσμο της μοναδικής γάτας-συγγραφέα στον κόσμο. Αριστοτεχνική η αφήγηση της νωχελικής, ευφυούς και γεμάτης αυτοπεποίθηση γάτας, η οποία αναπολεί, φιλοσοφεί και στοχάζεται σαν να είναι άνθρωπος. Tόσο η Φωτεινή Φραγκούλη όσο και η Εύη Τσακνιά είναι πολυβραβευμένες δημιουργοί και μας χάρισαν με αυτό το βιβλίο μια υψηλής αισθητικής πρόταση. Οι λέξεις αλλά και το σχήμα, το χαρτί, τα ζεστά χρώματα, οι εικόνες, όλα είναι απόλυτα ταιριαστά με τη θαλπωρή και την τρυφερότητα των λέξεων.

 

Ενισχύουν τη φιλαναγνωσία, την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον αλλά και το σχολικό, τα όνειρα, τη φαντασία, μιλάνε για τον ισχυρό δεσμό της αγάπης, που κάνει θαύματα, για την ενσυναίσθηση.

 

Δείτε το Βιβλίο

            

 

Δείτε την Εκδήλωση