"Βουτιά": Το μπλε του Αιγαίου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

“Βουτιά”: Το μπλε του Αιγαίου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η Κάτια Δημοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της Βουτιά, στο Καφέ του Κήπου του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα). Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, θα μιλήσουν οι: Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας, Έλενα Πέγκα, συγγραφέας, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ποιητής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ.

Η Ειρήνη, επιτυχημένη δικηγόρος, ύστερα  από ένα burn out βυθίζεται σε αδράνεια, ενώ η ζωή γύρω της κυλάει γεμάτη δράση. Μόνη της παρηγοριά τα όνειρα κάθε νύχτας που περνάει. Από την ακινησία θα τη βγάλει η ανησυχία για την Έλλη, την αγαπημένη φίλη των παιδικών της χρόνων, η οποία κινδυνεύει να ξεχάσει όσα θυμάται. Οι δυο γυναίκες ξεκινούν για μια ιαματική εκδρομή, ένα θαλασσινό ταξίδι στην καρδιά του καλοκαιριού. Όμως, κάτι απειλητικό αιωρείται πάνω από τη μισοζαλισμένη ξενοιασιά της εποχής, και θα οδηγηθούν σιγά σιγά σε μια περιπέτεια στα νησιά του Αιγαίου, σε μια εσωτερική εξερεύνηση που θα εξελιχτεί σε θρίλερ.

Με μια λυρική αφήγηση στον παφλασμό των κυμάτων, η Βουτιά της Κάτια Δημοπούλου μας ταξιδεύει στο απέραντο, βαθύ μπλε του Αιγαίου και στις μυστικές ζωές των ηρώων της, σε μια ιστορία που ζητάει από τον αναγνώστη να «βουτήξει» για να τη ζήσει.