Βραδιά Ποίησης με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη, αντίδοτα στη φθορά και στη μοναξιά»

Βραδιά Ποίησης με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη, αντίδοτα στη φθορά και στη μοναξιά»

Tο European Center for Architecture, Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο “Metropolitan Art Press LTD” στα πλαίσια του ENERGY ATHENS 2018, θα φιλοξενήσουν τις Εκδόσεις Anima για μία ιδιαίτερη βραδιά ποίησης με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη, αντίδοτα στη φθορά και στη μοναξιά». Σας περιμένουμε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στην Πλάκα.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Άννα Ραζή, υπεύθυνη των εκδόσεων ΑΝΙΜΑ, συγγραφέας και ποιήτρια, ενώ θα παρευρεθούν και θα απαγγείλουν ποιήματά τους οι : Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Έλενα Πίνη και Άννα Ραζή.

Βραδιά Ποίησης με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη, αντίδοτα στη φθορά και στη μοναξιά»

Λίγα λόγια για τη Ζαχαρούλα Βαλαβάνη :
Η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1985 στη Χαλκίδα Ευβοίας.Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική σχολή του Γεώργιου Αρμένη. Έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός και αρθρογράφος.
Το 2016 ξεκίνησε έναν νέο κύκλο σπουδών στη συμβουλευτική ψυχοθεραπεία στο Κολλέγιο ICPS. Η «Ιερή γνωριμία» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. FACEBOOK PAGE: Zacharoula Valavani.

Λίγα λόγια για την Έλενα Πίνη :
Έχει σπουδάσει στο τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή της η γραφή διηγημάτων και ποιημάτων. Οι ποιητικές συλλογές “Δέσμιοι Ονείρων” & “Κύκνεια Αγάπη” έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΑΝΙΜΑ.
Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στην 3η Ομαδική Ποιητική Συλλογή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάνυσμα και στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2017 από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις tovivlio.net. FACEBOOK PAGE: Έλενα Πίνη .

Λίγα λόγια για την Άννα Ραζή :
Η Άννα Ραζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Lettres modernes (σύγχρονη γραμματεία) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η Ελληνική Λογοτεχνία της Γενιάς του 30, ο Νατουραλισμός, η Συγκριτική μελέτη της Αστυνομικής Λογοτεχνίας και η Γυναικεία οντότητα μέσα στην τραγωδία από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το σύγχρονο Γαλλικό Θέατρο, είναι τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και αργότερα. Οι ποιητικές της συλλογές διατίθενται πάντα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, διαφυλάσσοντας έτσι την ποίηση σαν την προσωπική έκφραση της δημιουργίας.
Από το 2014 είναι υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο ΑΝΙΜΑ, ενώ παράλληλα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια γραφοθεραπείας. Ταυτόχρονα επιμελείται ποιητικές συλλογές και παιδικά βιβλία.
Έργα της είναι: «Ελίφ» (Μυθιστόρημα – Anima Εκδοτική 2014, επανέκδοση 2016), «Σκιές από πένα – Τα ανείπωτα» (Ποιητική συλλογή – Anima Εκδοτική 2015), «Malordo στο Κλάριτι Χολ» (Μυθιστόρημα – Anima Εκδοτική 2016), «Άυλη Θλίψη» (Ποιητική συλλογή – Anima Εκδοτική 2017), «Του Έρωτα και της Ψυχής» (Νουβέλα – Anima Εκδοτική 2017), «Η Συνάντηση» (Συλλογή θεατρικών μονόπρακτων που φιλοξενεί δύο έργα της συγγραφέως – Anima Εκδοτική 2017), «A timeless timekeeper – I / Destrtzione» (Συλλογή διηγημάτων που φιλοξενεί το διήγημα της συγγραφέως με τίτλο «Η μνήμη των κυττάρων» – Anima Εκδοτική 2017), «Γαλάζια Πεταλούδα» (Μυθιστόρημα – Anima Εκδοτική 2017). FACEBOOK PAGE: Άννα Ραζή.

Μετά την απαγγελία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.