«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες... από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό»

«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό»

Ο Χρήστος Δημόπουλος, η «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ», η «Παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς» και το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα», έρχονται στον ΙΑΝΟ για τις φετινές «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό».

 

Μαζεύουμε χρήματα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 12:00-13:00, ο Χρήστος Δημόπουλος που για 15 χρόνια παρουσίαζε από την ΕΡΤ τη βραβευμένη παιδική εκπομπή «Ουράνιο Τόξο», έρχεται στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Θα μας μιλήσει για τη σειρά βιβλίων του «Οι Περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου» με αφορμή την έκδοση του τέταρτου βιβλίου της σειράς «Το σπαθί του Στρατηλάτη» ενώ η ηθοποιός Κατερίνα Παπαδάκη θα διαβάσει το παραμύθι του «Η γοργόνα Ελισσώ».

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

 

Είσοδος στην εκδήλωση: *Κάθε γονιός που θα έρθει, προσφέρει δωρεά 5€ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου». **Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο, αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της «Κιβωτού». Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ένα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Έτσι απλά…

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία του Χρήστου Δημόπουλου

Το σπαθί του Στρατηλάτη – το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Οι Περιπετειες του Ήπιου Θερμοκήπιου», εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά και ο Ορέστης, αυτή τη φορά με τον ΜακΝτούγκαλ σύμμαχο αντί για εχθρό, κάνουν ένα δύσκολο ταξίδια στα βάθη της Κεντρικής Ασίας για να ανακαλύψουν ένα αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Η αναζήτησή τους, με τα λίγα στοιχεία που τους έχει δώσει ο φημισμένος αρχαιολόγος σερ Μόρτιμερ Κράκινγκτον, τους οδηγεί στο Τουρκμενιστάν, στον επίσης αρχαιολόγο Ραχίμ Αμπντουλραχμάνοφ, ο οποίος τους στέλνει στην ιστορική πόλη Χίβα, στο Ουζμπεκιστάν, για να βρουν τον λαογράφο Ρουστάμ Σαρίποβιτς Χολικούλοφ. Και ενώ πλησιάζουν στη λύση του μυστηρίου, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο καθηγητής με τα εγγόνια του βρίσκονται μόνοι και αβοήθητοι στην έρημο Κιζίλ-Κουμ, προτού φτάσουν τελικά στη Σαμαρκάνδη, όπου θα συναντήσουν την όμορφη νομάδα Γκιουλτσετσέκ… Άραγε, μια σπάνια έκδοση ενός ιστορικού έργου που ανήκε στον παππού του Λόγιου Λεξιλόγιου, μπορεί –έστω και την τελευταία στιγμή– να βοηθήσει τον Θερμοκήπιο και τα εγγονάκια του;

 

Δείτε το βιβλίο

           

 

«Η γοργόνα Ελισσώ», εκδόσεις Ψυχογιός

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών;  Έπεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο. Ήταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.

Περιέχει cd με αφήγηση από τον συγγραφέα! (το cd διατίθεται μόνο με την έντυπη έκδοση)

 

Δείτε το βιβλίο

            

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Δημόπουλο:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Για δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε από την ΕΡΤ τη βραβευμένη παιδική εκπομπή ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΛΙΣΣΩ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ, ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 1, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 2, ΟΙ ΟΥΦ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥ, Η ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 3, ΚΙΒΩΤΟΣ και ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 4.

 

Δείτε τα βιβλία του Χρήστου Δημόπουλου

           

 

Δείτε την εκδήλωση

          

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, 12:00-13:00 – Η «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ», η «Παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς» και το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα», ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μελωδικό μήνυμα αγάπης… Τραγουδούν για την Κιβωτό του Κόσμου, παραδοσιακές μελωδίες και όχι μόνο!

 

Διεύθυνση χορωδίας-επιμέλεια: Αθηνά Χρήστου

 

Θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι: Νάσος Γκρόζας πιάνο-διασκευές, Ηλίας Βαμβακούσης ούτι-κρουστά, Τζένη Ντούρου κρουστά.

 

Είσοδος στην εκδήλωση: *Κάθε γονιός που θα έρθει, προσφέρει δωρεά 5€ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου». **Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο, αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της «Κιβωτού». Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ένα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Έτσι απλά…

 

Λίγα λόγια για την «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ»

Η παιδική παραδοσιακή χορωδία δημιουργήθηκε από τα παιδιά του κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, για την ηχογράφηση των παιδικών δίσκων «τα χρωματιστά τραγούδια» & «τα τραγούδια πάνε θέατρο». Από το 2008 και για δύο χρόνια, η Μαρίζα Κωχ δημιούργησε την Παιδική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Ωδείου Αθηνών, η οποία ηχογράφησε τα τραγούδια του συνοδευτικού cd της έκδοσης «το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια».

 

Η Αθηνά Χρήστου συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της Παιδικής Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, ενώ από το 2012 ανέλαβε

επίσημα την επιμέλεια και τη καλλιτεχνική διεύθυνσή της, σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις (Μουσείο Μπενάκη στην μουσικοθεατρική παράσταση «το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια», κεντρική εκδήλωση εορτασμού των 110 χρόνων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Τελετή λήξης του Συνεδρίου του Πανεπιστημίου CORNELL της Νέας Υόρκης for European Studies με θέμα «Water Scarcity Risk and Democracy”, για το κρίσιμο ζήτημα του νερού, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής 2013 στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων, το 2013 στο Λαογραφικό

 

Μουσείο Αίγινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φυστικιού Αίγινας, το 2014 στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το 2015 στο ART CITY FESTIVAL σε συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη θεοδωράκη κά ). Έχει συμμετάσχει επίσης σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

 

Λίγα λόγια για την παιδική χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Πειραιώς

Η παιδική χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Πειραιώς ιδρύθηκε το 2003. Συμμετείχε σε πολλές διοργανώσεις έχοντας και διακρίσεις.

Από το 2014 έως σήμερα μαέστρος της είναι η κ. Αθηνά Χρήστου με την όποια η χορωδία έχει απολαύσει αρκετές συμμέτοχες σε πολιτιστικά γεγονότα και φεστιβάλ με πιο πρόσφατο την επιτυχημένη εμφάνιση της στο Βεάκειο Θέατρο στη γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.

 

Οι ακροάσεις και πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα 7-9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα»

Το φωνητικό σύνολο «ΜΕΛΙΣΜΑ» δημιουργήθηκε από παλαιότερα επίλεκτα μέλη του εργαστηρίου και της χορωδίας του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, που έχουν την δυνατότητα και πάνω απ’ όλα τον ενθουσιασμό να εξερευνήσουν πιο απαιτητικά μουσικά μονοπάτια…..

 

Δείτε την εκδήλωση