,

Η Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη μιλάει στο Radio Alchemy

Η ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ ΨΩΜΑΔΕΛΛΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ RADIO ALCHEMY

Η κούκλα… Τι συμβαίνει σ’ αυτό το έργο;

Η «Κούκλα» είναι ένας γυναικείος μονόλογος που πραγματεύεται την τεταμένη σχέση δυο αδερφών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πρόκειται για ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο έργο γεμάτο ανατροπές που κρατά σε εγρήγορση τον θεατή από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Νέο πρόσωπο 2014. Πως αισθανθήκατε;

Αισθάνθηκα απεριόριστη χαρά και συγκίνηση γι ‘αυτή τη μεγάλη διάκριση στα πρώτα μου βήματα στο χώρο. Ελπίζω η πορεία μου μελλοντικά να δικαιώσει όσους με πίστεψαν και αγκάλιασαν το έργο και την προσπάθειά μου από την πρώτη στιγμή.

Στην «Κούκλα» είστε η συγγραφέας, η σκηνοθέτης και παίζετε. Ποια ιδιότητα σας εκφράζει περισσότερο;

Αναμφισβήτητα με εκφράζει περισσότερο η ιδιότητα του συγγραφέα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κουβάλαγα παντού ένα τετράδιο και κατέγραφα αρχικά τους στίχους για τα ποιήματά μου και τα τραγούδια μου και μετέπειτα τις σκέψεις και τις ιστορίες μου στο χαρτί. Δεν ξέρεις πότε η έμπνευση θα σου χτυπήσει την πόρτα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, η σχέση μου με την υποκριτική έχει αρχίσει να γίνεται πιο στενή και αυτό έχει αρχίσει να με γοητεύει επικίνδυνα.

Η «Κούκλα» θα έχει κάποια συνέχεια;

Η «Κούκλα» μας έχει πάρει παράταση για ακόμη δύο παραστάσεις στις 14 και 24 Μαΐου πάντα στο φιλόξενο Χώρο Τέχνης του 92 Art. Μάλιστα, για όσους επιλέξουν να δουν την παράστασή μας στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, έχουμε ετοιμάσει δυο μεγάλες εκπλήξεις. Το έργο μας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και για πρώτη φορά θα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το τραγούδι της παράστασης. Σπεύσατε λοιπόν!

Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;

Έχω ολοκληρώσει ήδη τη συγγραφή του νέου μου θεατρικού έργου. Πρόκειται πάλι για ένα γυναικείο μονόλογο σε εντελώς διαφορετικό ύφος από την «Κούκλα». Το έργο έχει τίτλο «Μόλις χώρισα» και πραγματεύεται όλα τα στάδια χωρισμού με τον κωμικοτραγικό τρόπο που τα βιώνει μια γυναίκα μέχρι να επιλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσει. Εύχομαι ο κόσμος να το αγκαλιάσει όπως την «Κούκλα» μου!

Με τι άλλο ασχολείστε;

Έχω τελειώσει Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω και δεύτερο πτυχίο από σχολή δημοσιογραφίας. Το γράψιμο σε οποιαδήποτε μορφή ήταν ανέκαθεν το πάθος μου. Αυτό τον καιρό εργάζομαι στο tralala.gr ως ρεπόρτερ και συντάκτρια ειδήσεων. Το αντικείμενο του συγκεκριμένου siteείναι η μουσική, ελληνική και ξένη και αυτός είναι ένας τομέας που μου αρέσει ιδιαίτερα.

Τι σας γοητεύει στο θέατρο και τι στη μουσική;

Με γοητεύει οποιαδήποτε μορφή τέχνης αλλά ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής θεωρώ πως υπάρχει η μοναδική δυνατότητα να ταυτιστεί η ψυχή του ανθρώπου που ερμηνεύει με αυτή του θεατή ή του ακροατή. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή καθ’ όλη τη διάρκεια ενός τραγουδιού ή μιας παράστασης.  Όσο κι αν κρατήσει αυτή η ένωση, είναι μαγική.