,

Οι Show Your Face μιλάνε στο Radio Alchemy

  • Πως θα περιγράφατε την μουσική σας και τις προσωπικές  μουσικές επιρροές σας;

Η μουσική για μας κυρίως επηρεάζεται από την καθημερινότητα και το σύγχρονο τρόπο ζωής του ανθρώπου με την κρίση αξίων που επικρατεί πλέον. Όσο αναφορά τις μουσικές μας επιρροές, είμαστε τέσσερα διαφορετικά μυαλά που ακούνε πολύ μουσική σε όλο το εύρος των διαφορετικών ειδών προσπαθώντας να συνδέσουν τις επιρροές τους μέσα από το δικό τους συνθετικό πρίσμα.

  • Με ποια μουσικά ακούσματα μεγαλώσατε;

Μεγαλώσαμε όλοι λίγο πολύ με κλασσικά ροκ κομμάτια, μεταλ  έως κλασική μουσική! Πλέον ακούμε ποιο σύγχρονες μπάντες σχεδόν τα πάντα από Gojira και Architects μέχρι God is anAstronaut και πολλά ενδιάμεσα!

  • Πως θα συγκρίνατε το Show Your Face “III”από τις προηγούμενες υπέροχες κυκλοφορίες της μπάντας;

 Είναι πιο ολοκληρωμένο άλμπουμ συνθετικά. Έχει πιο προσεγμένη παραγωγή, σίγουρα πιο ογκώδης κιθάρες κάτι που έλειπε γενικά, έχει πλέον γίνει πολύ πιο μελωδική η μουσική στο σύνολο της και τα φωνητικά μπορούμε να πούμε ότι είναι το σημαντικότερο στοιχείο της μουσικής μας.

  • Ποια είναι τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκατε στο άλμπουμ από την πλευρά των στίχων;

 Το συγκεκριμένο  άλμπουμ είναι κάπως κονσεπτ. Κάθε τραγούδι αντικατοπτρίζει και ενα διαφορετικό χαρακτήρα ανθρώπου. Γενικά αναφερόμαστε σε προβληματισμούς που είχαμε όλοι μας μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία που δυστυχώς το ψέμα παίζει μεγάλο ρολό και οι άνθρωποι προτιμούν να είναι κάποιοι άλλοι πάρα ο εαυτό τους αρκεί να προχωρήσουν μπροστά.

  •  Ας μιλήσουμε για τη διαδικασία σύνθεσης του άλμπουμ Ποιος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτών των υπέροχων τραγουδιών;

 Όλοι λίγο πολύ συμμετέχουν στη διαδικασία της σύνθεσης. Ξεκινάει συνήθως από κάποιο ριφ στις κιθάρες και στήνετε πάνω στις φωνητικές γραμμές, Γενικά όπως είπαμε και πριν τα φωνητικά είναι σημαντικό μέρος τον τραγουδιών οπότε γράφουμε πλέον με γνώμονα αυτό.

 

  •  Πολλά συγκροτήματα αναλαμβάνουν τα ίδια  την παραγωγή του δίσκου τους κάποιοι τα καταφέρνουν περίφημα ενώ υπάρχουν και αυτοί που αποτυγχάνουν εντελώς. Θέλω να μου πείτε πόσο ρόλο παίζει για εσάς η όλη διαδικασία. 

 Παίζει μεγάλο ρολό η παραγωγή. Καλό είναι που κάποιοι το προσπαθούν μονοί τους αλλά καλώς η κακώς χρειάζεται μεγάλη γνώση πάνω στο αντικείμενο για να αναδείξεις αυτό που θες στο 100%.Εμεις είμαστε κάπως ποιο τυχερή γιατί ο huge έχει δικό του στούντιο έτσι μπορούμε να δοκιμάζουμε άπειρες ιδέες και σε επίπεδο προ παραγωγής και όχι μόνο ,ίσως το επόμεναsongs μας να είναι αποκλειστικά δικιά μας παραγωγή σε όλα τα επίπεδα.

  • Ακούτε άλλο είδος  μουσικής ή άλλα συγκροτήματα;

 Φυσικά και ακούμε αλλά είδη μουσικής και συγκροτήματα. Δεν μπορούμε χωρίς καινούργια μουσική γενικά! Μας άρεσε και μας αρέσει γενικά η ιδέα της εξέλιξης για αυτό παρακολουθούμε κυρίως νέες μπάντες !

 

  • Επόμενα δισκογραφικά σχέδια;

Είμαστε σε διαδικασία σύνθεσης ενός σινγκλ για να δείξουμε το επόμενο βήμα μας αλλά και να δούμε και εμείς οι ίδιοι τι κατεύθυνση θα ανακαλύψουμε διότι δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι. Μέχρι στιγμής αυτό που έχω να πω είναι σίγουρα ότι θα είναι πολύ διαφορετικό το ηχόχρωμα και το ύφος, αλλά αυτό θα το κρίνει ο κόσμος

Δείτε στο YouTube το βίντεο του τραγουδιού

 

Οfficial links

www.facebook.com/showyourfaceband

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion