Η MARIALENA μιλάει στο Radioalchemy

 Μεγάλη μου χαρά να μιλάω με τη Μαριαλένα που μόλις κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό βίντεο κλιπ μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ «Vanity».

COVER.jpg

 

Καλώς όρισες στο περιοδικό μας και δώσε μας λίγες πληροφορίες για αυτό.
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Η χαρά είναι όλη δική μου. Το άλμπουμ όπως ήδη θα γνωρίζετε έχει κυκλοφορήσει έναν χρόνο, έχοντας δύο λίρικ βίντεο. Φυσικά έπρεπε να βγει και το βίντεο κλιπ του, το οποίο καθυστέρησε για να καταφέρω να το κάνω όσο πιο ιδανικό μπορούσα σύμφωνα με την κατάσταση και τις απαγορεύσεις των ημερών. Για εμένα είναι ένα βίντεο που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό με μία αλληγορία την κοινωνία του σήμερα. Φυσικά δεν είμαι αυτή που θα εξηγήσω λεπτομερώς τι είχα στο μυαλό μου, καθώς πάντα που άρεσε ο κάθε άνθρωπος να το εισπράττει με τον δικό του τρόπο.

 Αλήθεια, είναι αυτό το ομώνυμο του άλμπουμ, το αγαπημένο σου κομμάτι μέσα από τη δουλειά; Δείχνεις να το διασκεδάζεις υπερβολικά!
Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου μετά το «one more time», αλλά το καταλληλότερο κατά την δική μου άποψη για να γίνει το official video του δίσκου.
Διαθέτει τον δυναμισμό που χρειαζόταν να αποδοθεί στο βίντεο, όπως επίσης και το όλο σκεπτικό μου για να αντιπροσωπεύσει όλο το άλμπουμ. Ήταν ένα κομμάτι που το έγραψα ούσα αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη και προβληματισμένη από αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Πάντα διασκεδάζω το οτιδήποτε κάνω στην μουσική, καθότι αυτή είναι η ζωή μου.

 

 Φαίνεται ότι έχει πάει πολύ καλά και σε μικρό χρονικό διάστημα. Πώς νιώθεις από τις αντιδράσεις του κοινού;
Καταρχήν να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με υποστηρίζετε, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα. Είμαι πολύ ευγνώμων και ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα απόδοση του βίντεο, αλλά και του δίσκου. Λαμβάνω πολύ όμορφα μηνύματα κάθε μέρα και αυτό μου δίνει απεριόριστη δύναμη να συνεχίσω.

Στη σημερινή εποχή τι θα μπορούσες να θεωρήσεις ματαιοδοξία; Έχουν αλλάξει τα πράγματα και τα δεδομένα σχετικά με παλιότερα;
Ματαιοδοξία για εμένα είναι μία έννοια σταθερή στον χρόνο, που ενδεχομένως με την πάροδό του και με την πρόοδο της τεχνολογίας να έχουν γίνει ακόμα πιο έντονα τα σημάδια της στον άνθρωπο και την κοινωνία. Βλέπω με μεγάλη μου λύπη ότι έχουμε απομονωθεί αρκετά, έχουμε κλειστεί στον εαυτό μας, μας ενδιαφέρει πια μόνο το άρτιο μέσα από μία οθόνη. Άλλωστε ανέκαθεν η έννοια της ματαιοδοξίας του ατόμου ήταν η αναζήτηση της δόξας, σε πράγματα τα οποία στερούνται πραγματικής σημασίας. Η υπερηφάνεια μας και το εγώ μας είναι πάντα κυρίαρχα, πολλές φορές σε βαθμό που δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά. Αυταρέσκεια και ναρκισσισμός είναι δύο ακόμα βασικές έννοιες που μας κατατάσσουν στη θέση του να υπερεκτιμάμε τις ικανότητές μας, βάζοντας τον εαυτό μας πάνω από όλους και όλα. Όλο αυτό είναι ένα φαινόμενο που με απασχολούσε ανέκαθεν και σαν καλλιτέχνης προσπαθώ να απαλείψω μέσα από την δουλειά μου.

 Σε ποιο μουσικό είδος θα κατέτασσες τους Marialena και ποιες μουσικές σας έχουν επηρεάσει για να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό παζλ στο «Vanity»;
Καταρχήν να θίξω το ότι είναι ένα καθαρά προσωπικό άλμπουμ, το οποίο έχω γράψει εγώ με τον αγαπημένο συνεργάτη και φίλο Βαγγέλη Γιαλαμά και στην πορεία το πλαισίωσα με μουσικούς. Οι αγαπημένες μου μπάντες και ακούσματα από μικρή είναι συμφωνική μέταλ μουσική όπως epica, haggard, therion και πολλές άλλες. Επίσης λατρεύω την παραδοσιακή κέλτικη μουσική με καλλιτέχνες όπως Loreena Mc Kennitt , σινεματκή μουσική, battle music, μουσική games, ορχηστρική μουσική, αλλά φυσικά και καθαρή ροκ και heavy metal. Προσπαθήσαμε να τα πάρουμε όλα αυτά μαζί και να δημιουργήσουμε κάτι με ίσως κάποιες παραπάνω πινελιές σε έθνικ και progressive στυλ για να κάνουμε κάτι πιο πρωτότυπο.

IMG_20210127_180458_304.jpg

 Προσωπικά ποιοι μουσικοί σε έχουν επηρεάσει; Δεν είναι απαραίτητο να είναι τραγουδιστές!
Η βασικότερη επιρροή μου είναι ο Wagner, οι συνθέσεις του και τα έργα του, έχουν το έντονο στοιχείο των μεγάλων επικών ορχηστρών, την θεματολογία από σκανδιναβική μυθολογία, τα πρελούδια που στην πορεία γέμισαν την συμφωνική μέταλ σκηνή, αλλά επηρέασαν και μεταγενέστερους συνθέτες όπως ο Ηoward Shore άλλος ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες. Συγκροτήματα όπως two steps
from Hell που ασχολούνται με κινηματογραφική battle music , Thomas Bergersen, Hans Zimmer και πολλοί άλλοι συνθέτες. Όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση αγαπώ την κελτική μουσική με συγκροτήματα όπως Secret Garden, την αγαπημένη Loreena Mc Kennitt και πολλούς άλλους αυτού του είδους. Εδώ δεν χρειάζεται να αναφέρω επιρροές περί συμφωνικής μέταλ σκηνής, καθώς οι παραπάνω είναι οι δάσκαλοι όλου αυτού του μεταγενέστερου είδους.

Παρότι δείχνεις μια αφοσίωση στο κλασικό τραγούδι, φαίνεται η φωνή σου που είναι πραγματικά ξεχωριστή και η ερμηνεία σου που είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη, να έχουν μια rock βάση, με blues και jazzy αποχρώσεις. Δεν ξέρω κατά πόσον συμφωνείς;
Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια. Το κλασικό τραγούδι είναι η βάση μου και οι σπουδές μου. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως καλό είναι ένας καλλιτέχνης να ψάχνεται και να εξελίσσεται συνέχεια. Άλλωστε ποτέ δεν κατακτάς το άρτιο. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι αρκετά και με πιο ροκ στοιχεία στη φωνή για να\ εκφραστούν πιο όμορφα οι δυναμικές. Jazz παρότι είναι μία μουσική μου θαυμάζω για την δυσκολία και την τεχνικότητά της, ποτέ δεν ταίριαξε στο δικό μου μουσικό γούστο. Θεωρώ πως οι τραγουδίστριες αυτής της μουσικής ασχολούνται κατά
μεγάλο ποσοστό κυρίως με αυτό, καθότι είναι από τα πιο δύσκολα είδη για φωνή και πρέπει αυτή να διαθέτει ιδιαίτερα γυρίσματα. Πιο πολύ θα έλεγα ότι με έχουν επηρεάσει ποπ τραγουδίστριες σε αυτό όπως Lara Fabian και Celine Dion.

 Έχετε σκεφτεί να ηχογραφήσετε κάτι σε πιο παραδοσιακές rock φόρμες ή να ξεφύγετε από το μανδύα του metal στο μέλλον; Πάντα μιλάω για το προσωπικό σου σχήμα, μιας και γνωρίζω ότι γενικά έχεις ευρύ μουσικό πεδίο.
Αυτήν την στιγμή δουλεύουμε σαν συγκρότημα πια καθαρά πάνω σε συμφωνική μουσική, καθώς είναι αυτή που με αντιπροσωπεύει στο 100 %. Τώρα από εκεί και πέρα αν θα κάνω επόμενο προσωπικό άλμπουμ θα προσπαθήσω να κρατήσω μία ταυτότητα μουσική ίσως με κάποιες λίγες αλλαγές. Δεν μου λείπει το να μπορώ να κάνω διάφορα μουσικά είδη, διότι αν κάποιος με καλέσει σε ένα κονσέρτο μπορεί να τραγουδήσω μιούζικαλ. Απλώς θεωρώ πως καλό είναι ο κάθε καλλιτέχνης να κρατάει μία ταυτότητα και να δημιουργεί το κοινό του σύμφωνα με αυτό που εκφράζει.

Η Marialena είναι μια μπάντα που μπορεί να σταθεί στο μέλλον, όταν ανοίξουν οι σκηνές και πάλι με το καλό, δίπλα σε τεράστιες μπάντες όπως οι Nightwish και οι Xandria. Είστε έτοιμοι να το διεκδικήσετε αυτό; Θέλετε να ανοίξετε τα φτερά σας σε τόσο μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις;
Ο στόχος μου είναι να διεκδικήσουμε αυτό. Δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ σκληρά για να καταφέρουμε να το εκπληρώσουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξη και
πιστεύω πως αν θες κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις αρκεί να το πιστεύεις και να ζεις για αυτό.

Και μια ερώτηση από το…κοντινό παρελθόν. Που μεγάλωσες και τι έκανες περιληπτικά πριν από το ντεμπούτο σου;
Μεγάλωσα στην Αθήνα μέσα από μία οικογένεια που ουδεμία σχέση έχει με τα ακούσματά μου. Στα 19 μου αποφάσισα να σπουδάσω κλασικό τραγούδι σε ωδείο πια, διότι μέχρι τότε έκανα με διάφορες δασκάλες σε σπίτια. Από τότε πήρα την πορεία της κλασικής τραγουδίστριας συμμετέχοντας σε όπερες και κονσέρτα. Ωστώσο είχα κάνει αρκετές εμφανίσεις ως γκεστ σε διάφορες μέταλ συναυλίες. Ούσα ανέκαθεν λάτρης της μέταλ μουσικής αποφάσισα να κάνω τον δίσκο μου και να δώσω μία ευκαιρία σε αυτό που αγαπάω πραγματικά, με την προοπτική να κάνω καριέρα σε αυτό.

 Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και εύχομαι καλή τύχη και προώθηση για το υπέροχο ντεμπούτο σου!
Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα. Πάντα να κυνηγάμε τα όνειρά μας και ποτέ να μην αρνούμαστε αυτό, το οποίο είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε. Να είμαστε καλά και ελπίζω να επανέλθουμε στην κανονικότητα σύντομα.

Official Links

https://www.facebook.com/trikogloumarialena

https://www.facebook.com/marialenatrik 

https://www.youtube.com/channel/UC-eJc86m4IUc5cpEjMeT2Jg

https://www.instagram.com/marialena_official

https://marialena.bandcamp.com/releases