Η Σαλίνα Γαβαλά στο Radioalchemy

Τη Σαλίνα τη γνώρισα καλλιτεχνικά μέσα από την παράσταση ” Όνειρα Γλυκά ” . Μια παράσταση που κατάφερα να τη δω 2-3 φορές για την αλήθεια της και ένα έργο που έγραψε η ίδια η Σαλίνα συμπρωταγωνιστώντας με την σπουδαία Ελπίδα .

Όταν ήρθε η πρόταση να κάνω  μια συνέντευξη μαζί της,  μου ήρθαν στο μυαλό τα συναισθήματα εκείνων των ημερών….

Όμως εκείνη , είναι ένα σπουδαία  ταλαντούχο πλάσμα που γράφει θεατρικά έργα , παίζει σε παραστάσεις , γράφει μουσική και ερμηνεύει τραγούδια με την ζεστή φωνή της .

Νιώθω απίστευτα τυχερή που οι συγκυρίες επέτρεψαν να βρεθούμε κάτω από την ” ομπρέλα”  μιας κουβέντας με αφορμή το καινούργιο της τραγούδι .

 

Σε ευχαριστώ πολύ που κάνουμε αυτή τη συζήτηση και σε καλωσορίζω στο Radioalchemy.net Πάμε λίγο πιο πίσω να μου πεις , τί ήταν αυτό που παρακίνησε τη μικρή Σαλίνα να ασχοληθεί με την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής ?

Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από τότε που με θυμάμαι. Σαν να το κουβαλούσα από μια προηγούμενη ζωή

Έχεις κρατήσει παιδικές φιλίες ?

Έχω κρατήσει επαφή με συμμαθήτριες μου από την Κύπρο ! Και έχω φιλίες που γεννήθηκαν σε διάφορες φάσεις της ζωή μου ! Από το
θέατρο, από το χώρο της μουσικής , από το διάστημα που ήμουν στην Αμερική ! Φιλίες καρμικές που κράτησαν .Κάποιες άλλες βέβαια έσβησαν μέσα στα χρόνια , συμβαίνουν κι αυτά.

Καινούργιο τραγούδι λοιπόν, “Οι Μάγισσες “. Ένα τραγούδι που όπως είπες και εσύ είχαν κλείσει για πρώτη φορά «οι δρόμοι και οι ζωές». Μίλησέ μου για αυτό αλλά και για τον επερχόμενο δίσκο σου .

Με αφορμή την πρώτη καραντίνα και δυο λέξεις τόσο ομόηχες αλλά εκ διαμέτρου αντίθετες , τη «στοργή και την οργή»
εμπνεύστηκα αυτό το τραγούδι , που ουσιαστικά μιλά για τις μάγισσες – σκέψεις – καταστάσεις – που μπαίνουν μέσα μας και χαλούν την ισορροπία μας ! Που μας οδηγούν σε κεραυνοβόλα αισθήματα και μας κάνουν να μη βλέπουμε καθαρά ! Η εποχή μας , αυτό που
ζούμε ,είναι λίγο βγαλμένο από ένα παραμύθι δίχως τέλος .. Ένα παραμύθι που μια μάγισσα έχει κοιμίσει ,όχι την πριγκίπισσα αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη ! Έχει αφαιρέσει τη χαρά και τη ζωή και μας έχει φυλακισμένους .. Και περιμένουμε το καλό, στον αντίποδα της να έρθει να μας ξυπνήσει με ένα χάδι .. Να κερδίσει η αγάπη ! Να μείνει πίσω μας ο θυμός και η θλίψη..

 

Πότε νιώθεις την ανάγκη να γράψεις , όταν είσαι χαρούμενη ή λυπημένη ? Τι σε εμπνέει πιο πολύ ?

Εμπνέομαι κυρίως όταν είναι θλιμμένη . Τις χαρές ,τις ηδονές, τις ζω! Τις οδύνες τις χρησιμοποιώ για έμπνευση ! Κάτι καλό βγαίνει και μέσα απ’ τον πόνο..

 

 

Social Media , σημεία των καιρών θα έλεγα , Πως το εκλαμβάνεις εσύ όλο αυτό και τι παγίδες πιστεύεις ότι μπορεί να κρύβει ?

Είναι μια παγίδα στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί ! Με θλίβει ! Και λυπάμαι που πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της
πλασματικής πραγματικότητας ! Από τη μια η εξιδανικευμένη εικόνα του ινσταγκραμ και από την άλλη το Facebook που μας δίνει την
ψευδαίσθηση ότι ζούμε , επαναστατούμε , υπάρχουμε , δημιουργούμε ! Είναι τόσο επικίνδυνο να εκτονώνονται όλα εκεί και τελικά να μη γίνεται τίποτα ουσιαστικά ..

Πιστεύεις ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες ? Έχει ανάγκη και την ικανότητα να ξεχωρίζει ο κόσμος τις καινούργιες προτάσεις ? Η τελικά βολευόμαστε με αυτό που πλασάρεται ?

Έχει ο ουρανός χώρο για όλα τα αστέρια Ο κόσμος όμως δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει μες στο σκοτάδι και ειδικά όταν βομβαρδίζεται
από τα ίδια και τα ίδια πυροτεχνήματα !

Στο τέλος κερδίζει η εσωτερική αλήθεια του καθενός μας ?

Η αλήθεια αργά ή γρήγορα φωτίζει τα σκοτάδια ! Και στην τέχνη και στη ζωή , η αλήθεια είναι φάρος ! Σου δείχνει το δρόμο έστω κι αν νιώθεις χαμένος .

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι από τη ζωή σου μέχρι τώρα τι θα ήταν αυτό και γιατί ?

Θα άκουγα το ένστικτο μου πιο νωρίς ! Θα πίστευα στον εαυτό μου περισσότερο ! Θα με αγαπούσα πιο πολύ ! Έφτασα σε μια κομβική
ηλικία για να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα . Να τα γράψω . Να τα κάνω παράσταση και έτσι να τα κερδίσω . Αναφέρομαι στην παράσταση «όνειρα γλυκά» που για μένα είναι η στιγμή που βρήκα τον εαυτό μου . Καλλιτεχνικά και προσωπικά

Κλείνοντας να ευχηθώ να σε απολαύσω ξανά σε μια σπουδαία παράσταση , να συνεχίσεις να γράφεις υπέροχα τραγούδια και θεατρικά έργα . Το κλείσιμο δικό σου για όλους εμάς .

Εύχομαι να ανοίξουν οι δρόμοι και οι ζωές ! Και να ξανασυναντηθούμε στην «όμορφη πόλη» Την Αθήνα μας αλλά και την παράσταση που
ανέβηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ηρώδειο !Και προγραμματίζουμε να συνεχίσουμε μόλις μας
το επιτρέψουν ..