Έλενα Φάκου: "Kink Motel"

,

Έλενα Φάκου: “Kink Motel”

Η Έλενα Φάκου στο βιβλίο της που κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Brainfood με τίτλο “Kink Motel”, παρουσιάζει τη σκοτεινή όψη του έρωτα στο ομώνυμο motel στο Άμστερνταμ.

Η Αλίκη είναι μια Ελληνίδα που την περίοδο της κρίσης αναγκάζεται να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό. Σαν μια άλλη Αλίκη σε μια σκληρή εκδοχή της χώρας των θαυμάτων, εργάζεται στην υποδοχή ενός κακόφημου ξενοδοχείου στη συνοικία των κόκκινων φαναριών και το ταξίδι της σε αυτό τον κόσμο μοιάζει μαγικό.

Γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, άλλοτε σκληρούς αλλά πάντα αιχμάλωτους σαρκικικών αναζητήσεων κι όμως εκείνη πάντα καλοπροαίρετα δικαιολογεί, εξυπηρετεί και προσφέρει εναλλακτικές ακόμα κι εκεί που ο αναγνώστης βλέπει αδιέξοδα.

Η ψυχραιμία της Αλίκης μπροστά σε καταστάσεις και ανθρώπους είναι απίστευτη και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον αναγνώστη, ο οποίος διαβάζει τις συγκλονιστικές ιστορίες ενώ η ηρεμία της Αλίκης πλημμυρίζει την καρδιά του.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι σύντομα αλλά με πλούσιο υλικό και καταφέρνουν να παρουσιάσουν ένα ουσιαστικό ψυχογράφημα των επισκεπτών του Kink Motel.

Η συγγραφέας Έλενα Φάκου γράφει για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Δείχνει τις αδυναμίες των χαρακτήρων της, επηρεάζει τα συναισθήματα των αναγνωστών της και τους στέλνει το μήνυμά της: να δουν ρεαλιστικά την ανθρώπινη φύση, να την κατανοήσουν και να την αγκαλιάσουν. Και το καταφέρνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο καθώς συνδέει την σκληρότητα των αδυναμιών των χαρακτήρων της με την ψυχολογία τους και όλα αποκτούν μια διαφορετική διάσταση.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορία νέας έκδοσης: “Kink Motel”