«Η Ανάσσα του Πάγου» -κριτική του παιδικού βιβλίου της Αριάδνης Δάντε

,

«Η Ανάσσα του Πάγου» -κριτική του παιδικού βιβλίου της Αριάδνης Δάντε

Στο παιδικό βιβλίο της Αριάδνης Δάντε που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη με τίτλο «Η Ανάσσα του Πάγου» μια πανέμορφη Βασίλισσα του Πάγου μένει δυο βήματα από το σπίτι του Άι-Βασίλη και ένα μυστήριο ξεδιπλώνεται δημιουργώντας μια περιπέτεια στην οποία καλούνται τα παιδιά-αναγνώστες να λάβουν μέρος.

Μέσα από την εικονογράφηση της Τάνιας Πεχλιβανίδου της Pixelart, μικρά πανέξυπνα ξωτικά, ένας καλοσυνάτος Άι-Βασίλης και μια ξεχωριστή Βασίλισσα του Πάγου περνούν με την δύναμη της εικόνας ισχυρά μηνύματα στα παιδιά.

Στο παιδικό βιβλίο που αγκαλιάζει το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, σκορπίζει παντού την χρυσόσκονη της Αγάπης και στηρίζει τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε αιχμαλωτίζει με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον των αναγνωστών της, που και λόγω μικρής ηλικίας χρειάζονται ένα δυνατό ερέθισμα, εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί.

Οι δυσκολίες είναι για να ξεπερνιούνται με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα και η ομάδα του Άι-Βασίλη το γνωρίζει καλά αυτό. Την ημέρα των Χριστουγέννων οι επιθυμίες των παιδιών αξίζουν θαύματα και αυτό ακριβώς τους προσφέρεται.

 

Χριστούγεννα όλο χαρά,

Ας λάμψει η πλάση όλη,

Χαρές και γέλια στα παιδιά,

Αγάπη νά ΄χουν όλοι!

 

Οι σελίδες χειροτεχνίας στο τέλος του βιβλίου προσφέρουν στους γονείς τη δυνατότητα να περάσουν στιγμές δημιουργικότητας με τους μικρούς αναγνώστες.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Διαβάστε επίσης:

Το νέο παραμύθι της Αριάδνης Δάντε μοιράζει Χαμόγελα στα Παιδιά