«Η κατάρρευση» -κριτική του βιβλίου της B.A.Paris των Εκδόσεων BELL

,

«Η κατάρρευση» -κριτική του βιβλίου της B.A.Paris των Εκδόσεων BELL

Πόσο απλό είναι να κατρακυλήσεις όταν υπάρχει η προδιάθεση; Ένα απλό περιστατικό μπορεί να σε οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. Πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι θα μπορούσες να έχεις σώσει τη ζωή μιας φίλης. Όταν δεν το κάνεις οι Ερινύες σε κυνηγούν, τα πάντα μοιάζουν μάταια και τα πιθανά σενάρια ταλαιπωρούν το μυαλό σου συνεχώς.

Στο ψυχολογικό θρίλερ της B.A. Paris που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL με τον τίτλο «Η κατάρρευση», η ηρωίδα θα μπορούσε να βοηθήσει μια γυναίκα σε ανάγκη αλλά δεν το έκανε. Κι όταν εκείνη βρίσκεται σκοτωμένη τότε όλα είναι ρευστά, ακόμα και η ταυτότητα του δολοφόνου.

Οι ώρες και οι μέρες που περνάνε αποδεικνύουν ότι η μνήμη της εξασθενεί και τα ουσιαστικά διαγράφονται και άλλα απλώς προσπερνιούνται, όχι γιατί δεν θέλει να τα θυμάται αλλά γιατί έτσι είναι η κατάσταση πια, όταν έρχεται η κατάρρευση. Η Κας πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τα οποία την κατακλύζουν ενώ ταυτόχρονα νιώθει να κινδυνεύει από έναν δολοφόνο που η αστυνομία αδυνατεί να βρει.

Η συγγραφέας καταφέρνει να τα δώσει όλα αυτά στον αναγνώστη της μέσα από μια απίστευτη συγγραφική ηρεμία. Το μαρτύριο κυλάει σαν την σταγόνα, αργά και βασανιστικά, μέχρι την λύση του μυστηρίου. Εκεί που η δικαίωση έρχεται θριαμβευτικά μετά από αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η συγγραφέας.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μετάφραση Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου από τις Εκδόσεις BELL. Δείτε επίσης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Κας ‘Αντερσον δε βοήθησε τη γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο. Εξάλλου εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, μέσα στο δάσος. Μόνο που το επόμενο πρωινό έμαθε ότι η γυναίκα βρέθηκε νεκρή.

Τώρα, οι τύψεις την βασανίζουν. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το τηλέφωνο χτυπάει, αλλά από την άλλη άκρη της γραμμής δεν ακούγεται κανείς. Και αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα. Η Κας είναι σίγουρη ότι κάποιος την παρακολουθεί.

Και σαν να μην έφταναν όλα, αρχίζει να ξεχνάει διάφορα μικροπράγματα. Πήρε τα χάπια της; Πού άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Ποιος είναι ο κωδικός του συναγερμού; Και εκείνο το μαχαίρι στην κουζίνα; Είχε στ’ αλήθεια αίμα πάνω του;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η B. A. Paris έχει γαλλο-ιρλανδική καταγωγή. Μεγάλωσε στην Αγγλία και αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία, όπου εργάστηκε μερικά χρόνια σε διεθνή τράπεζα πριν επανεκπαιδευτεί ως καθηγήτρια και ανοίξει σχολή ξένων γλωσσών μαζί με τον σύζυγό της. Εξακολουθούν να ζουν στη Γαλλία και έχουν πέντε κόρες.
Το Πίσω από Κλειστές Πόρτες είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.