«Μια Σειρήνα στο Σορέντο» -κριτική του βιβλίου της Ευδοκίας Νεφέλη

,

«Μια Σειρήνα στο Σορέντο» -κριτική του βιβλίου της Ευδοκίας Νεφέλη

Στο πρώτο μυθιστόρημα της Ευδοκίας Νεφέλη, που κυκλοφορεί από τη σειρά Silk, με τον τίτλο «Μια Σειρήνα στο Σορέντο», ο έρωτας είναι ιδανικός και υπερνικά όλα τα εμπόδια.

Η συγγραφέας, πιστή στο ύφος των βιβλίων της σειράς Silk, αναδεικνύει τον ρομαντισμό και το σμίξιμο των ανθρώπων, συνδέοντας τον έρωτα με το μυστήριο καθώς ένα ανεκτίμητης αξίας αρχαιoλογικό κομμάτι γίνεται στόχος ισχυρών προσώπων. Οι ήρωές της μπαίνουν στο στόχαστρο και τα συναισθήματα αποδεικνύονται με πράξεις στο ρομαντικό περιβάλλον την Ιταλικής πόλης.

 

“Ο Έντσο δεν έλεγε ωραία λόγια που δεν πίστευε· μιλούσε με πράξεις”

 

Η ηρωίδα της είναι ανεξάρτητη γυναίκα, πληγωμένη όμως από την προηγούμενη σχέση της όπου είχε τον ρόλο του θύματος. Εκμετάλλευση και πόνος. Παρά την δύναμη, την ομορφιά και την δύναμη της ψυχής, ο έρωτας την έχει τρομάξει. Τον αποφεύγει γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι γνήσιος. Το σμίξιμό της όμως με έναν πλουσιότερο, από εκείνην, άντρα θα της αποδείξει ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να της προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη χωρίς να την εκμεταλλευτεί. Η τρυφερότητα, ο προστατευτισμός, η γνήσια αγάπη θα αναδειχθούν καθώς σαν μια άλλη Σειρήνα θα κερδίσει την καρδιά του.

 

“Με το μαγικό τραγούδι της τον καλούσε να χάσει τη λογική του”

 

Η αστυνομική υπόθεση που εξελίσσεται ταυτόχρονα με την ερωτική, δίνει το περιθώριο στη συγγραφέα να προσθέσει δόσεις μυστηρίου, περιπέτειας και να θέσει τους ήρωές της σε κίνδυνο.

Μια όμορφη επίδειξη μόδας θα αναδείξει την σύγχρονη Σειρήνα που δικαιωμένη θα κερδίσει το ευτυχισμένο τέλος που της αξίζει.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη