«Το δέμα» -κριτική βιβλίου του Sebastian Fitzek

,

«Το δέμα» -κριτική βιβλίου του Sebastian Fitzek

Ο Γερμανός συγγραφέας Sebastian Fitzek θεωρείται ένας από τους μάστερ της συγγραφής ψυχολογικών θρίλερ και καθώς οι Έλληνες αρχίσαμε σχετικά πρόσφατα να λατρεύουμε το συγκεκριμένο είδος, η κυκλοφορία βιβλίου του Fitzek από τις εκδόσεις Διόπτρα και μάλιστα με ένα ευφάνταστο εξώφυλλο ήρθε και επηρέασε θετικά τις πωλήσεις των ψυχολογικών θρίλερ αυτή τη περίοδο.

Οι υψηλές απαιτήσεις μας ικανοποιήθηκαν από το βιβλίο που πλέκει έναν αγωνιώδες ιστό εξελίξεων. Επηρεάζει στο μέγιστο την ψυχολογία του αναγνώστη αλλά ταυτόχρονα διατηρεί ένα ήρεμο τρόπο αφήγησης. Εκεί που αυτά τα δύο συναντιούνται υπάρχει ένα σημείο που ο κάθε αναγνώστης αναζητά τις απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα που γεννιούνται από την πρώτη στιγμή.

Έχοντας ήδη τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016, «Το δέμα» θεωρείται ένα από τα best sellers της χώρας του συγγραφέα.

Η πρωταγωνίστριά του είναι ψυχολόγος η οποία πλέον μένει κλεισμένη στο σπίτι της, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο μετά την διάσωσή της από τα χέρια του «Κουρέα», ενός ψυχοπαθή βιαστή. Πληγές που αλλάζουν την ζωή της την παγιδεύουν και το αύριο δεν υπάρχει πια.  Ανάμεσα στην όποια παράνοια της αναζήτησης του «Κουρέα», ο ταχυδρόμος της παραδίδει ένα δέμα για τον γείτονα.

Αρρωστημένο, γεμάτο ερωτηματικά, το θρίλερ που εκτιλύσεται από κει και πέρα σε αυτές τις σελίδες. Θα το διαβάσετε ευχάριστα, όσο αντιφατικό κι αν μοιάζει αυτό, καθώς η ιστορία του ρέει και παρασύρει τον αναγνώστη.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 


Διαβάστε για το βιβλίο

29 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ BEST SELLERS ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Τους τελευταίους μήνες, μετά το απαίσιο εκείνο γεγονός, μένεις κλεισμένη στο σπίτι σου.
Θέλεις να το αφήσεις πίσω σου.
Ένα πρωί, ο ταχυδρόμος σού αφήνει ένα δέμα για τον γείτονα που λείπει.
Δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομά του.
Κοιτάζεις από τον φράχτη, και ο κήπος του φαίνεται παρατημένος. Δείχνει σαν να μη ζει κάποιος εκεί καιρό τώρα.
Κάτι σε σπρώχνει να ανοίξεις το δέμα.