Οι Αλκμάν και οι Ρεβάνς LIVE στο Χαϊδάρι

Οι Αλκμάν και οι Ρεβάνς LIVE στο Χαϊδάρι

 Παρασκευή 25 Ιουνίου

Οι Αθηναίοι ΑΛΚΜΑΝ και οι Θεσσαλονικείς ΡΕΒΑΝΣ παρουσιάζουν τις ολοκαίνουριες δισκογραφικές δουλειές τους “Ξανά και ξανά” και “Τσάι στο Παλέρμο”, αντίστοιχα, σε μια αυτοσχέδια καλοκαιρινή συναυλία, στο Χαϊδάρι. Στο μικρό θεατράκι της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης (Αίθριο) τα δύο γκρουπ στήνουν μια αυθόρμητη γιορτή, για την επιστροφή στο φυσικό μας χώρο, το έξω.

Πρώτο live μετά την πολύμηνη καραντίνα για όλους μας! Σηκωθείτε από τον “Καναπέ” και φύγαμε για την “Ουτοπία”!

Σας περιμένουμε
Αλκμάν – Ρεβάνς

αφίσα Αλκμάν και Ρεβάνς.jpg

Λίγα λόγια για τους Αλκμάν και τους Ρεβάνς

Αλκμάν – Ξανά και ξανά (Fishbowl music tank – 2021)

 

Οι Αλκμάν κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2021 τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά “Ξανά και ξανά”. Δέκα ολοκαίνουρια τραγούδια και μία διασκευή, ένα άγνωστο παραδοσιακό ηπειρώτικο, οι “Σουλιώτες”. Στο δίσκο αυτό προτείνουν τραγούδια γραμμένα στην περιοχή που συνορεύουν η ροκ και η παραδοσιακή μουσική, ενώ ταυτόχρονα, ενσωματώνουν ετερόκλητα μουσικά και εξωμουσικά στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στον πρώτο τους δίσκο: τόσο συνθετικά όσο και ενορχηστρωτικά, συνομιλούν πλέον, πέρα από την παράδοση και τη ροκ, με την κλασική, τη λαϊκή, τη σμυρναίικη, ακόμα και με την λάτιν μουσική παράδοση.

Ρεβάνς – Τσάι στο Παλέρμο (Aganda Music Productions 2021)

 

Οι Ρεβάνς, έχοντας στις αποσκευές τους ήδη ένα album (“Οι κύκλοι των πουλιών”, εκδόσεις Μετρονόμος 2019), κυκλοφορούν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τσάι στο Παλέρμο» από τις εκδόσεις Aganda Music Productions. Πρόκειται για έναν κύκλο 11 τραγουδιών, όπου το συγκρότημα παρουσιάζει το ιδιαίτερο μουσικό του όραμα, με το κλαρινέτο και την ηλεκτρική ατμόσφαιρα να διαμορφώνουν τον ήχο του δίσκου. Οι στίχοι είναι αφηγηματικοί, εικονοπλαστικοί και συμβολικοί, έχοντας συνήθως πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ δεν λείπουν και δύο τραγούδια ερωτικών εξομολογήσεων.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
Θεατράκι νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Αίθριο, Χαϊδάρι
έναρξη: 21.30
είσοδος ελεύθερη

Facebook event