ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» στη Galerie Δημιουργών

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»

Η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη παρουσιάζει το νέο έργο της

Galerie Δημιουργών, Κυριακή 7 και 14 Νοεμβρίου 2021

Το  νέο μουσικό έργο της συνθέτριας  Πηγής Λυκούδη  «Μολών Λαβέ 2.500 χρόνια μετά», το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των  2.500 χρόνων  από  την μάχη των Θερμοπυλών και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του  International Action Artπαρουσιάζεται στην Galerie Δημιουργών στις 7 & 14 Νοεμβρίου.

 Μια πρωτότυπη δημιουργία δραματοποιημένης αφήγησης και μουσικής βασισμένη στην προσωπικότητα του Λεωνίδα και στην Μάχη των Θερμοπυλών.

Η Σμαράγδα Αποστολάτου,  γνωστή στο χώρο της δραματοποιημένης αφήγησης και του θεάτρου με την ιδιότητα και της κειμενογράφου υφαίνει  μέσα από έγκυρες ιστορικές  πηγές  χωρίς να μειώνεται η φαντασία και η ευαισθησία  του λόγου, ο οποίος αναδεικνύει  τον  μύθο που έγινε θρύλος. Τον Λεωνίδα!

Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς  Γεωργία Αγγέλου και ο  Δημήτρης Μελίδης  αφηγούνται και ερμηνεύουν το έργο με μοναδικό τρόπο!

Το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα, η ζωή του, από τη γέννησή,  την εκπαίδευσή του μέχρι και τη μεγάλη μάχη των Θερμοπύλων αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς λαούς σε σημαντικές  φάσεις της ιστορίας.  Μια πάλη ανάμεσα στη μοίρα ,την ηθική και τη συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου. Το δρόμο που επιλέγει για να φθάσει στο ιερό καθήκον που οδηγεί προς την ελευθερία ενός ολόκληρου έθνους.

Συνδυάζοντας την Ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα η Πηγή Λυκούδη μελοποιεί μέσω πρωτότυπης μουσικής προσέγγισης  ποιήματα σπουδαίων ποιητών  (Κείου Συμωνίδη, Γ. Δροσίνη, Κ. Παλαμά, Λ. Βολκώφ, Μ. Σπυροπούλου κ.α), οι οποίοι περιγράφουν τις στιγμές της Μάχης των Θερμοπυλών καθώς και τα συναισθήματα που υπάρχουν γύρω από το μεγαλείο της ύψιστης αυτής θυσίας.

Μία παράσταση, όπου εμπλέκονται αρμονικά η μουσική, η αφήγηση και το θέατρο, με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό, προσιτό και στα παιδιά, κρατώντας την ποιητικότητά της γεμάτη δράση και δυνατές εικόνες συνοδευόμενες με πρωτότυπη μουσική για να μάθουν τα παιδιά και να θυμηθούν οι μεγάλοι.

 Ταυτότητα της παράστασης:

 Τίτλος : «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»

 Πρωτότυπη μουσική – Πιάνο: Πηγή Λυκούδη

 Αφήγηση- Κείμενο: Σμαράγδα Αποστολάτου

 Ερμηνεία-αφήγηση-τραγούδι : Γεωργία Αγγέλου, Δημήτρης Μελίδης

                             Διάρκεια:70’λεπτά

 Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του  Ομίλου  για την UNESCO Πειραιώς &

Νήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART

Πληροφορίες

Ώρα Προσέλευσης : 19:15

Ώρα έναρξης: 19:30

Ημέρες Παραστάσεων : Κυριακή 7 και 14 Νοεμβρίου

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώπαιδιά-μαθητές  5 ευρώ

Galerie Δημιουργών

Χελιδονούς 28, Κηφισιά

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732

Η είσοδος στο χώρο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.